Aralarında Türk bir sanatçı da var! Dudak uçuklatan satışa hazırlanıyorlar

NFT satışları gün geçtikçe çılgınlık boyutunda artarken ünlü müzayede evleri de trende yetişmek için bir biriyle yarışır vaziyette.

Aralarında Türk bir sanatçı da var! Dudak uçuklatan satışa hazırlanıyorlar
Aralarında Türk bir sanatçı da var! Dudak uçuklatan satışa hazırlanıyorlar
GİRİŞ 23.05.2021 17:04 GÜNCELLEME 23.05.2021 17:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

NFT tabanlı eserlerin satışları kripto paralardaki hareketlilikten etkilenmeden devam ediyor. İnsanlar koleksiyonuna artık somut eserlerin yanı sıra dijital eserler eklemeye başladı. Talep ve fiyat yükseldikçe müzayede evlerindeki yarış da yükselmeye başladı. Yapılacak müzayedelerde Beeple'ın rekoru kırılır mı, merak konusu...

AVRUPA'DA İLK SATIŞ
Geçtiğimiz günlerde Avrupa'da ilk NFT müzayede satışı duyuruldu. Belgo-Fransız müzayede evi Millon 13 NFT eserinin ilk satışını düzenlerken, başka bir müzayede evi satışları duyurdu.

Avrupalı sanat uzmanları konuyu sanat piyasasında devrim olarak nitelendirirken, gerçekleştirilecek müzayedede Maikeul veya Kanadalı Fvckrender gibi onaylanmış NFT sanatçılarının yanı sıra sanal dünyaya açılan bir sokak sanatçısı olan Cesar Piette de yer alacak.

Satış NFT satışının Paris'teki yasal belirsizliklerden dolayı Brüksel'de gerçeleştirilecek. Ödemeler de kripto para birimleriyle de yapılabilecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 8
  • OSMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemi anlayabilmek için BLOCKCHAİN (dijital dönüşüm) sistemini incelemelisiniz,tüm insanların, devletlerin,nesnelerin sayısal kimliklendirilip bilgilerin bir merkezde toplanıp kontrol edilmesi. bu süreç coronayla başladı.Bir eserin,nesnenin, mesajın vs.ilk olanı veya serisinden birisi, bir proje veya parçası,yani önem arz eden her şey olabilir, sayısal bir kimlik kazandırılarak,mülkiyetinin bedeli mukabil sanal olarak satılmasıdır.
    Cevapla
  • sdf 2 yıl önce Şikayet Et
    Para bol olunca sıvayacak yer arıyorlar.
    Cevapla
  • Kızıldereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaçma sapan işler
    Cevapla
  • 2344 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke NFT'nin ne olduğunu da söyleseydiniz.
    Cevapla
  • Konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesela digital ortamda bir sanatcı resim yapıyor onu tescilliyorlar.sonrda satıyorlar.sadece sana ait oluyor.yani elle tutulur birşey yokbuda bir digital soygun yöntemi.kripto paralar gibi bakmışsın yarın yok
    Cevapla
  • harbi 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumlarda biri açıklar diye geldik.
    Cevapla
  • çamlıca et mangal 2 yıl önce Şikayet Et
    cehenneme yolculuğun bileti
    Cevapla
  • ademm 2 yıl önce Şikayet Et
    bütün paranızı yatırın böyle şeylere nede olsa dünyada ne açlık var,ne yoksulluk,cennette yaşıyoruz.hiç ölmeyeceğiz.ebediyete kadar yaşarız öylemi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle