‘Kartla SGK primi farksız ödenebilsin’

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerinin “kredi kartı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemelerinde fark alınmamasını” talep etti.

‘Kartla SGK primi farksız ödenebilsin’
‘Kartla SGK primi farksız ödenebilsin’
GİRİŞ 23.05.2021 09:43 GÜNCELLEME 23.05.2021 10:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sosyal güvenlik sistemindeki dönüşüm ve dijitalleşmeyle SGK tarafından sunulan hizmetlerin kalitesinde artış yaşandığına dikkati çeken Baran, “Üyelerimiz SGK prim ödemelerini kredi kartı ile yaptıklarında fark alınmaması konusunda taleplerini bizlere iletti” dedi.

SGK Başkanı Yılmaz da ATO Başkanı Gürsel Baran’ın önerisine ilişkin çalışma yapabileceklerini söyledi. “Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5’lik indirimin de dâhil olduğu 21 ayrı teşvik uyguluyoruz. 22’ncisinin de hazırlıkları devam ediyor” diyen Yılmaz, otomasyon altyapısında gerçekleştirdikleri iyileşmeler sayesinde başvuruların yüzde 85 oranında elektronik olarak yapıldığını anlattı.

YORUMLAR 2
  • ilyas 2 yıl önce Şikayet Et
    sömürücülük yapıyorlar.k kartı ile ödemede hakedilmemiş para alıyorlar tabi iş banka olunca kimde müdahale etmiyor
    Cevapla
  • Reşit 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Finans Katılım Bankası internet bankacılığı kullanın.Bağkur ve SSK ödemeleri,trafik cezaları,emlak vergisi ödemeleri ,elektrik,doğalgaz,su faturaları kartla ödenebiliyor ve hiçbir fark almadan üç taksite bölüyor.Şimdi yeni bir uygulama daha başlattı ; 250 TL yi geçen diğer harcamaların tamamını fark almadan üç eşit taksitte bölüyor.Faiz ve vade farkı kesinlikle yok.
    Cevapla