Bakan açıkladı! Esnafa hibe başvurusu 25 Mayıs'ta başlıyor

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaflara verilecek olan destekler için başvuruların e-devlet üzerinden 25 Mayıs'ta başlayacağını söyledi.

Bakan açıkladı! Esnafa hibe başvurusu 25 Mayıs'ta başlıyor
Bakan açıkladı! Esnafa hibe başvurusu 25 Mayıs'ta başlıyor
GİRİŞ 21.05.2021 14:25 GÜNCELLEME 21.05.2021 15:01
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Tam kapanma süresince gelir kaybına uğrayan esnaflara yönelik olarak hibe programı hazırlandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş hibe programına başvuruların 25 Mayıs 2021'de başlayacağını ve 1 ay boyunca süreceğini açıkladı.

Esnafa hibe desteği ödemesi verilecek! 3 bin TL ve 5 bin TL alacak esnaflar kimler?

Bakan Muş'un açıklamaları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan, koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerimize verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esaslarını belirledik.

Tek seferde, iki ayrı grup halinde vereceğimiz 5.000 Türk Lirası ve 3.000 Türk Lirası hibe desteğinden 17/05/2021 tarihinden önce (bu tarih dâhil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler faydalanacak.

Esnafımıza yapacağımız destek başvuruları 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 ay boyunca e-devlet üzerinden yapılabilecek.

 

Destek paketine iş dünyasından ilk yorum

YORUMLAR 29
  • Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben pandemiden dolayı battım. Restoranımı kapadım. Şimdi işsizim. Bana kim destek verecek?
    Cevapla
  • Sinan Şirin 2 yıl önce Şikayet Et
    3 - herşey para değil dünya da en büyük geçinen devletler bile iyi sınav verememişken yıllardır herşeyde dışa bağımlı üretmeyen hep tüketen bir devlet yapılmak istenen ülkemiz bugünlere şükür yavaş yavaş doğrulmaya başladı hastaneler okullar camiler yıkılma tehlikesi olan binaları kentsel dönüşümle azda olsa yeniledi trafik kazasından acile giriş yapan hastaların tedavi masrafı ne olursa olsun devletimiz üstleniyor gss ile sigortasız vatandaşlara sağlık hizmeti sınır olmaksızın ücfretsiz veriliyor biraz şükretmeyi bilelim
    Cevapla
  • Sinan Şirin 2 yıl önce Şikayet Et
    2 - daha bu hükümetten önce bırak esnafı devletin kasasında para kalmadığı için afetlerde toplanan yardım paralarıyla 2-3 ay ödenmeyen memur maaşlarını ödediğimiz günleri yaşadık
    Cevapla
  • Esnaf 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin tayip erdoğan niye canli yayinda demiyorsunuz sadece gelir vergisine tabi olanlar bu hibeden yararlancak diye
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Aydın sen olayı yanlış anlamışsın. Birçok küçük esnaf vergi ödemesine rağmen bu yardımdan yararlanamadı. Mesela biz süt ve süt ürünleri işletmesi.
    Cevapla
  • Mahmut Gül 2 yıl önce Şikayet Et
    vergiye tabi olup yararlanamayan bizim gibide cok esnaf var
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlete vergi vermeyen niye devletten yardım alsın. Mantık bunun neresinde
    Cevapla
  • Srkn 2 yıl önce Şikayet Et
    Hikayeler bitmiyor. Daha pandemi desteginin sonucu bile çıkmadı ne zaman kontrol etsem değerlendiriliyor yazıyor. Alan iki ödeme birden almış bize bir aydır sonuç bile çıkmadı. Ocak 2021 den beri işsizim. Pehhhh.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle