THY, dijital sağlık cüzdanı uygulamasına başlıyor

Türk Hava Yolları (THY), dijital sağlık cüzdanı "IATA Travel Pass" uygulamasında pilot çalışma başlatacak.

THY, dijital sağlık cüzdanı uygulamasına başlıyor
THY, dijital sağlık cüzdanı uygulamasına başlıyor
GİRİŞ 21.05.2021 11:50 GÜNCELLEME 21.05.2021 13:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, tüm dünyayı etkisi altına alan, özellikle de havacılık sektöründe olumsuz etkiler bırakan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı küresel havacılık endüstrisince yeni tedbirler alınmaya devam ediliyor.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi THY, deneyimli ekibi ve yenilikçi bakış açısıyla misafirlerine sunduğu yeni teknolojik hizmetler ve üstün hijyen tedbirleri sayesinde küresel değerlendirme kuruluşlarınca bu konuda ödüllendirildi. Bayrak taşıyıcı THY, "IATA Travel Pass" uygulamasıyla bir pilot çalışma gerçekleştirdi. Böylece, yolcuların sağlık dokümanlarıyla seyahat bilgilerinin entegrasyonu sağlanacak.

THY yolcuları, uygulama üzerinde dijital pasaportlarını oluşturarak, test ve aşı sertifikalarını temin edebilecek. Böylece yolcular, seyahat edecekleri rota için uçuşa kabul doğrulamasını rahatça yapabilecek, seyahatlerini kolaylaştırmak için test veya aşı sertifikalarını hava yolları ve ilgili ülke otoriteleriyle paylaşabilecek.

THY, seyahat cüzdanı uygulamalarını belirlenen destinasyonlarda test ettikten sonra gerekli altyapı entegrasyonlarını da tamamlayarak, seyahat dokümanı kontrolünü tüm uçuş ağında dijitalleştirmeyi planlıyor. Salgın döneminde yaşanacak belirsizlikleri minimuma indirmesi ve yolcu memnuniyetine katkı sağlaması beklenen bu girişimlerle THY, yolcularına akıcı ve zahmetsiz bir seyahat deneyimi sunmayı hedefliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi vatandaşlarının sağlık bilgilerini yabancı ülkeler ile paylaşmak kadar ezik bir durum yok.
    Cevapla
  • nihatx5 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun. Desenize küresel siyonizmin dayattamasıyla beraber THY ruhunu şeytana sattı
    Cevapla
  • Zerzevatçı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu hayretsin... Adım adım felakete sürükleniyoruz. Bu allayıp bullayıp bize sunulan şey, dijital kimliğin ilk adımları, bu iş herşeyimizi kaybetmeye kadar gidiyor, uzak değil çok yakında...
    Cevapla
  • BİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Dünya Düzeni diye söyledikleri sistemi , ülkeye getirdiler ve zorla bunlara uyacağız.İlk kobay ülkeler arasındayız. Çin den sonra Türkiye .
    Cevapla
  • xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    almanyada coktan basladi
    Cevapla