“Gümüş yeni bir krizle 50 dolara gidebilir” iddiası

Uzmanlar son 1 ay içinde yüzde 9'a yakın prim yapan gümüşün ons fiyatının 29 doların üzerine çıkması halinde, uzun vadede 50 doların önünün açılabileceğini düşünüyor.

“Gümüş yeni bir krizle 50 dolara gidebilir” iddiası
“Gümüş yeni bir krizle 50 dolara gidebilir” iddiası
GİRİŞ 21.05.2021 16:48 GÜNCELLEME 21.05.2021 16:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD’de enflasyon beklentilerinin son yılların en yüksek seviyelerini işaret etmesine karşın tahvil getirilerinde gözlemlenen sakin seyir gümüş açısından olumlu bir tablo ortaya koydu. Gümüş fiyatları da 28 doların üzerine çıkmayı başardı ve altından daha iyi performans gösterdi. Beyaz metalin fiyatı son 1 ay içinde yüzde 9’a yakın prim yaptı. Gümüşün bundaki sonraki hamleleri uzun vadeli seyri açısından önemli. Eğer ons gümüş 29 doların üzerine çıkarsa, uzmanlara göre 35 dolar ve uzun vadede 50 doların önü açılabilir.

Gümüş fiyatı, özellikle ETF'ler, madeni paralar ve külçelerdeki güçlü yatırım talebiyle desteklenerek 27-28 dolar bandında hareketini sürdürüyor. Mayıs 2020’de 16.50 dolara göre yüzde 60 primli olan gümüş, CPM Group'un en son piyasa değerlendirmesine göre, önümüzdeki üç yıl boyunca büyüme trendini sürdürecek. Yakın dönemde bulunduğu bölgede dalgalanarak 23 dolara kadar geri çekilme riskinin hala olduğunu belirten analiz ve işlem şirketi, birkaç ay içinde ise 30 veya 32 doların görülmesinin çok da şaşırtıcı olmayacağını söylüyor.

‘KRİZ BORÇLANMA PİYASALARI KAYNAKLI OLABİLİR’ UYARISI

Gümüş piyasasında arz-talep dengesinin, daha önce 50 doları test edildiği yıllardaki gibi konumlandığına dikkat çeken CPM, “Metalin 2021 sonu ve 2022 başlarında mütevazi bir büyüme hızı yakalayacağını ancak bir noktada, gümüş fiyatının keskin bir şekilde yükseleceğini düşünüyoruz. Bu artışın bir sonraki mali ve ekonomik krize denk gelmesini bekliyoruz” diyor. Kuruluşa göre, bir sonraki finansal darboğaz, birçok kişinin düşündüğünden daha yakın olabilir. Özellikle borçlanma piyasasından başlayacak bir kriz beklediğini belirten CPM, bu dönemde güvenli liman talebinin fiyatları daha da yukarı taşıyacağını savunuyor.

YORUMLAR 8
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD faizleri yükeltsin ozaman dolara bakın. Gümüş Atlın hic farketmez TL bazında herşey fırlar.
    Cevapla
  • cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Genel ilke haram olduğunu söyleyeyecek düzeyde biri değilim ama kriptoların Elon musk bir açıklama ile istediği yerlere çekiyor ve haksız kazanç elde ediyor.O zaman şüpheli olduğu kesindir.islami açıdan şüpheli işlerden uzak durmak lazım.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu madenlerin düşmesi gerek,çok işe yaramıyor, boşuna şişiriliyor
    Cevapla
  • Birbilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım boş yapma, piyasaya nekadar uzak olduğun cahilce yorumundan belli, gümüş hem yatırım aracıdır, hemde elektronik sanayi başta olmak üzere birçok alanda kullanılan değerli bir madendir, piyasa bilen biri olsan altından daha fazla getirisi olduğunu görürsün.
    Cevapla
  • Erkan. 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzun vadede 10 yıla kadar 100 dolar olur
    Cevapla
  • sokağın sesi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir sene içinde gümüş yüzde 300 değerlendi. Ayrıca helal... Kriptoculara duyurulur.
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto haram mı diyen arkadaş. Araştırın kardeşim boş boş konuşmayın
    Cevapla
  • Yazık 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto haram mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle