Rus devinden Türkiye açıklaması: Kavga etmeye niyetimiz yok

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yelena Burmistrova, Rus gazının Türkiye'ye satışının rekabetçi olduğunu ve gaz arzında artış gözlemlendiğini açıkladı.

Rus devinden Türkiye açıklaması: Kavga etmeye niyetimiz yok
Rus devinden Türkiye açıklaması: Kavga etmeye niyetimiz yok
GİRİŞ 21.05.2021 09:17 GÜNCELLEME 21.05.2021 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Gazprom Eksport Genel Müdürü Yelena Burmistrova, Rus gazının Türkiye'ye satışının rekabetçi olduğuna belirterek, gaz arzında geçen yıla göre büyük bir artış gözlemlendiğini kaydetti.

Sputnik'in haberine göre, Gazetecilere konuşan Burmistrova, "Kimseyle kavga etmek niyetinde değiliz, bu yılın ilk çeyreğinin başarılı sonuçlarının da gösterdiği gibi, rekabet etmek istiyoruz. Gaz tedarikinde düşüş olduğunu söylemek doğru değil, çünkü artış var, hem de geçen yıla göre büyük bir artış" dedi.

Gazprom'un gaz fiyatlarının esnek ve rakebetçi olduğuna vurgu yapan Burmistrova, "Bazı anlaşmalara varıyoruz, fiyatlarımız rekabetçi, Türkler daha önce olduğu gibi, Mavi Akım ve Türk Akım doğalgaz boru hatlarından gaz hacimlerimizi aktif olarak almaya devam ediyorlar" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • batu 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bizleri sizin elinizden kurtarsın... ticaret yaptırmasın dost kaldırsın.. sizler zira zulüm mahiyetinde işler yapıyorsunuz bize... dost kalalım daha iyi.. ticaret sizle istemiyorum..
    Cevapla