Kimse çözüm bulamadı Fitch'ten korkutan uyarı geldi: Satışların yüzde 5'ine mal olacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel çapta yaşanan çip sıkıntısının otomobil üreticilerinin tahmini yıllık satışlarının yüzde 5'ine mal olacağını bildirdi.

Kimse çözüm bulamadı Fitch'ten korkutan uyarı geldi: Satışların yüzde 5'ine mal olacak
Kimse çözüm bulamadı Fitch'ten korkutan uyarı geldi: Satışların yüzde 5'ine mal olacak
GİRİŞ 19.05.2021 10:24 GÜNCELLEME 19.05.2021 10:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fitch'ten yapılan açıklamada, otomotiv talebinin güçlü olduğu belirtilerek, üreticilerin en karlı modellere öncelik vererek üretim kaybının nakit akışı üzerindeki etkisini dengelemeye yardımcı olduğu aktarıldı.

iPhone 13 üreticisi kötü haberi açıkladı

Çip krizi Mazda'yı vurdu: Üretim azalacak

KRİZİ DAHA UZUN SÜRECEK

Çip sıkıntısının muhtemelen daha uzun süreceğine işaret edilen açıklamada, bunun etkilerinin piyasaların tahmin ettiğinden daha büyük olacağı kaydedildi.

Açıklamada, çip sıkıntısının otomobil üreticilerinin tahmini yıllık satışlarının yüzde 5'ine mal olmasının beklendiği belirtildi.

Birçok otomobil üreticisinin 2021'in 2'nci çeyreğinde en ağır baskılarla karşılaşmayı beklediğine değinilen açıklamada, sıkıntının 2022'de giderek azalacağı aktarıldı.

Çip krizi Honda'ya pahalıya patladı

Çip krizi Subaru'da üretimi azalttı

YORUMLAR 9
  • derbeder 2 yıl önce Şikayet Et
    hikaye o anlatıgınız üretici ülkelerde araç satılmıyo hepsinin aktındaki araba yeni zahaten şimdi cip kirizi var hesabı fakir ülkelere ederinden fazlaya satmak maksat yersen
    Cevapla
  • ÇİP BAHANE 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl amaç, küresel ısınmayı ve çevre kirliliğini azaltmak için trafiğe çıkan araç sayısını azaltmak. Öyle her isteyenin otomobil almasını istemiyorlar, sadece zengin olanlar alabilecek.
    Cevapla
  • Gökhan Atmaca 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürü yürü en iyisi yürrümek. Küresel ısınma; yürüdükçe statik sürtünme ısınmaya sebep oluyor.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok acil ihtiyaç değilse... Bekleyip iki sene sonra yerli elektrikli otomobile sıraya girmek daha akıllıca olur. On sene içinde klasik motor teknolojisi bitecektir. Hatta çevre vergisi adı altında benzinli , dizel araçlardan vergi almaya bile başlayabilirler... Bu arada yerli otomobilin hızlanması gerekir...
    Cevapla
  • gss...... 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir vergi icatınıda ilk biz buluruz heralde
    Cevapla
  • Tuzla 2 yıl önce Şikayet Et
    Dogan gorunumlu sahinim ne guzel her seyiyle manual organik gezen joy yumurtam ne cop lazim ne elektrinik gazini yagini eksik etme yeter gekeneksel Turk binegi
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüh yaa şimdi çalışanına %10 zam vermeyen patronlar 2022 model araba alamayacaklar mı? Lan yazık olmuş şimdi üzüldüm bak, adamlar işe eski model araba ile mi gelecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle