Çinli popüler bilim yazarı Song Yiçang, Selçuk Bayraktar'ı "SİHA alanında deha" olarak nitelendirdi. Song, "Bayraktar'ın SİHA savaşındaki konumu, Steve Jobs'un akıllı telefon teknolojisindeki konumu gibi" dedi.

Song, Çin Merkezi Televizyonunda (CCTV) "Savaş Teknolojileri" başlığıyla yayınlanan programda, Bayraktar'ı Apple şirketinin kurucusu Steve Jobs'a benzeterek, "SİHA konusunda Türkiye'de bu alanda bir deha ortaya çıktı. Bu, Selçuk Bayraktar. Türkiye'de insansız hava araçlarının babası. Bayraktar'ın SİHA savaşındaki konumu, Steve Jobs'un akıllı telefon teknolojisindeki konumu gibi." dedi.

Song Yiçang ayrıca, "Jobs'un Apple ile telefon alanına girmesi ve sonrasında akıllı telefon teknolojisinde ilk sıraya yerleşmesine benziyor." değerlendirmesini de yaptı.

Çinli yazar programda, Bayraktar'ın öz geçmişine ilişkin de bilgi vererek, ABD'deki eğitimi sırasında SİHA'ların yazılım ve elektroniği konularında uzmanlaştığını, daha sonra ülkesine döndüğünü anımsattı.

Yazar Song'un "A Lonely Queen of the North", "The Empires On the Sea", "Flames on the Sea" ve "Sailing to the Deep Ocean" adlı kitapları bulunuyor.

Yorumlar 99 Yorum Var
  • Bir Bilen 06.06.2021 20:26
    Acı çekmeden özgürlüğünü koruyamazsın. Almanya gibi (Dresden bombardımanı seksenbeşbin kadın, çocuk ve yaşlı ölü), Japonya gibi (iki atom bombası ikiyüzellibin sivil ölü), Güney Kore (beşyüzbin ölü sivil) gibi sana da çökerler. Bu ülkelerin vatandaşlarına yaptıkları gibi Anadolu insanına da tasmayı takmak isteyenler her zaman olacaktır. S400 ler den de taviz yok, bedelini de geri alacak gücü kazanana kadar ödeyeceğiz.
  • Resul asöan 22.05.2021 12:58
    Elin gavuru biliyor kıymetini, de Bizimkiler bilmiyor hatta hafife alıyor yapılmadı yalan gibi ifadelerle engellemeye çalışılıyor yazıklarolsunHadi Bunlara vatan haini deyil de ne denir
  • Serkan 19.05.2021 17:54
    İnternetten siparişle alınıyor diyenler vardı.Nerde şimdi onlar ??
  • Urfa 63 19.05.2021 10:39
    ALLAH her türlü kazadan beladan korusun güç kuvvet başarılar nasip etsin
  • nuri ay 19.05.2021 08:47
    e ELHAMDÜLİLLAH.MAŞAALLAH
Daha fazla yorum görüntüle