Türkiye'nin yeni mühimmatı! Dışa bağımlılığı bitirecek

Troy Teknoloji Savuma, mini, mikro İHA ve İKA için 40 milimetre çapında mini roket geliştirdi.

GİRİŞ 16.05.2021 12:37 GÜNCELLEME 16.05.2021 12:37
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayisi bünyesinde yürütülen çalışmalarla mini ve mikro insansız hava araçları (İHA) ile insansız kara araçlarında (İKA) kullanılabilecek yerli ve milli, dışa bağımlılığı olmayan mini roket geliştirildi.

Troy Teknoloji Savunma, Ar-Ge çalışmaları kapsamında askeri sınıf yüksek inflaklı patlayıcılar, bu patlayıcılarla yüksek etkinlik sağlayabilen harp başlıkları, mini roketler, drone ve insansız kara araçlarının silahlandırılması, yüksek teknolojili savunma sistemlerinin geliştirme ve tasarımı konularında hizmet vermek amacıyla 2004 yılında Ankara'da kuruldu.

Şirket, yürüttüğü çalışmalarla mini ve mikro İHA'lar için 40 milimetre çapında mini roket geliştirdi.

Döner veya sabit kanatlı, alçak irtifa, mini veya mikro İHA'ların taşıyabileceği yük limitleri içerisinde kalan mini roket, çok amaçlı kullanım için uygun altyapıya sahip bulunuyor. Yerli olarak üretilen, ihtiyaca göre geliştirilebilen sistemin, iç güvenlik ve sınır ötesi harekatları ile meskun mahal operasyonlarında kullanımının faydalı olacağı değerlendiriliyor.

Mini İHA'ya 6 adede kadar roket entegre edilebiliyor

Uzunluğu 170 milimetre olan mini roket, 550 milimetrelik atıcı tüpten fırlatılıyor. Roketin ağırlığı tek kullanımlık atıcı tüp ile 500 grama karşılık geliyor. Bir mini İHA'ya 6 adete kadar roket entegre edilebiliyor.

Mini roket 2 kilometre azami menzile ulaşıyor, 100-500 metre etkili menzil aralığıyla görev yapıyor. Öğrenebilen akıllı tapaya sahip antipersonel harp başlığı 12 metre yarıçapta etkinlik gösteriyor. Zırh delici harp başlığı penetrasyon kabiliyeti STANAG 4569 Level 2 seviyesine karşılık geliyor.

Sistemin ana amacını, tehlikeli bölgeye personel göndermeden, kontrollü olarak belirli bir mesafeden tehdit unsurlarını belirlemek veya daha önceden tespit edilmiş hedefleri etkisiz hale getirmek oluşturuyor.

Bu sistem yerli ve milli, düşük maliyetli, ihtiyaca göre geliştirilebilir, kullanımı kolay, hafif ve personel tarafından çok adetli taşınabilir oluşu dolayısıyla avantajlar sağlıyor.

Mini roketin küçük İHA'lara ve İKA'lara monte edilerek zırhsız ve hafif zırhlı araçlar, binalar, küçük yapılar gibi sabit hedeflerin vurulması ve imha edilmesi hedefleniyor. Sistem kara araçları için de uygulanabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • Uğur Ur 2 yıl önce Şikayet Et
    Oooo...iyiymiş...peki tankın tam namlu ucuna, içine ardışık 5 atış yapan mini drone var mı..sinek gözlü (insect eye) uçan kanas & antitank karışımı bir mutant..zalim drone'cuk...Yok şef; namulunun dibindekimühimmatı patlatmak bir ileri aşama...önce namlu ucunu ve içini paralayan tipte birşeylerle başlamak ferahlık verir...Yaparsınız siz bu kafayla gibi geldi bana..
    Cevapla
  • Uğur Ur 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzelmiş...Bunların "düşüren" tipleri de lazım...o zaman fırlatma sistemi ağırlığı kadar cephane ya da batarya ekleme şansı doğar..vurulduğunda veya kayıp durumunda zarar da düşük olur..düşürme sisteminde cephane çeşitliği de yüksek olur..basit ve ucuz...
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Oda var. Haberde belirtilmemiş Tübitak Sage'nin havan mermisinden geliştirdiği TOGAN mühimmatı öyle bir özelliğe sahip ve bu projede kullanılacak.
    Cevapla
  • Halim Kıroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu günkü dünyada dışa bağımlılık bitmez diyen arkadaş :senin gibilerin yüzünden bu ülke bu hale geldi. Dünyanın en gelişmiş ülkesi dahi dışa bağımlıdır. Önemli olan dengeleri korumaktır.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Haclilarda nükleer silah var türkiyedede olmali acil lütfen
    Cevapla
  • Lim10 2 yıl önce Şikayet Et
    Olmadığını nereden biliyorsun. Berkide rahmetli erbakan zamanında pakistan ile birlikte üretti. Biz bilemeyiz
    Cevapla
  • serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    mükemmle bir sistem ve bununla gaz bombaları ve ses bombaları atılabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle