Türkiye ile Sırbistan arasında flaş karar! Bugün başlıyor

Türkiye ve Sırbistan'ın ülkelerinde uygulanan Kovid-19 aşılarını tanıdığına işaret eden Markovic, iki ülkenin sağlığa önem verdiğini vurguladı.

Türkiye ile Sırbistan arasında flaş karar! Bugün başlıyor
Türkiye ile Sırbistan arasında flaş karar! Bugün başlıyor
GİRİŞ 14.05.2021 16:01 GÜNCELLEME 14.05.2021 16:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Zoran Markovic, Türkiye ve Sırbistan arasında karşılıklı seyahat kısıtlamalarının kaldırılması amacıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı sertifikasının tanınmasına yönelik uygulamanın bugün başladığını belirterek Türk turistleri ülkesine davet etti.

Büyükelçi Markovic, yaptığı açıklamada, iki ay önce başlatılan süreçteki en önemli noktanın sağlık sistemlerine karşılıklı güvenin olduğunu ifade ederek "Uygulama çok basit işleyecek. Tek yapmanız gereken aşı kartınızı yanınıza alarak uçak bileti satın almak. Uygulamanın en önemli avantajlarından biri aşı olamayan 18 yaş altı bireylerin ebeveynleriyle birlikte seyahat edebilecek olmaları." dedi.

Markovic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic arasındaki iyi ilişkiler neticesinde iki ülke ilişkilerinin de tarihinin en iyi noktasında olduğunu belirterek bu karşılıklı güvenin, aşı sertifikası uygulamasını da kolaylıkla hayata geçirdiğini söyledi.

Kovid-19 aşısına ulaşmanın oldukça zor olduğu süreçte Türkiye ve Sırbistan'ın vatandaşları için en iyisini yaptıklarını aktaran Markovic, "Sırbistan'da aşılama Sinopharm, Türkiye'de ise Sinovac ile başladı. Bu uygulamayla hangi aşının değil, sağlığınızın öncelik olduğunu vurgulamak istiyoruz." diye konuştu.

Markovic, uygulamanın yürürlüğe gireceği duyurulduğunda çok sayıda telefon aldığını ifade ederek "Sırbistan'ın başkenti Belgrad, Türk turistlerin en çok tercih ettiği rotalardan birisi. Türkiye ise özellikle çocuklu Sırp aileler için muazzam bir tatil noktası. Aşı sertifikası uygulamasıyla herkes çok mutlu olacak." dedi.

Salgının ardından en hızlı toparlanacak sektörün turizm olacağına işaret eden Markovic, "İnsanlar kapalı kalmaktan sıkıldı ancak salgın bittikten sonra dünya daha farklı sorunlarla yüzleşmek durumunda kalacak." değerlendirmesinde bulundu.

Markovic, Türk turistlere "Sırbistan'a buyurun, hoş geldiniz" mesajını göndererek, "Sizleri bekliyoruz. Bizim misafirperverliğimiz de Türkiye'dekine çok yakın. Gelin ve görün." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Yörükoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    iki arada bi derede kaldık kime güveneceğiz şaşırdık kaldık .
    Cevapla
  • h.m 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim doslarımızı degıstırıyorlar bırı sırp dıgerı yahudı bakalım halk ne zaman uyanacak.
    Cevapla
  • hanım 2 yıl önce Şikayet Et
    haberi okuyunca sok oldum belgrad a gitmis biri olarak söylüyorum ist dan gelen her uçağın körugunde 2 tane polis bekliyor ve de her gelene niye geldin diye soruyor bos bosuna bekletip psiklojik olark etkilemeye çalışıyor ama haberi okuyunca hepsi sanki bizi bekliyormuş gibi acaba ben mi baska bi ulkeye gittim
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    belgradda hatrı sayılır müslüman nüfus var Türkiye dışlamamalı ve yardımcı olmalı novipazardaki insanlarımızada sahip çıkılmalı selamlar.
    Cevapla
  • tufan artuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna destek verenler kime hizmet ettigini ya bilmiyorlar yada bizi biseylere hazirliyorlar
    Cevapla
  • Nazif 2 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş yavaş sistem oturuyor. Birden sıcak suya atıp kurbağayı ziplatmamak lazım ılık suda yavaş yavaş. Bu işin çok iyi olduğunu ifade edenler yarın istenecek başka şeyler karşısında ne yapacaklar acaba?
    Cevapla
  • Serin 2 yıl önce Şikayet Et
    Güya yorum yaptın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle