AK Parti'den Zorunlu Trafik Sigortası hamlesi! Meclis'e sunuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Zorunlu trafik sigortası ile ilgili TBMM'ye bir kanun teklifi verildiğini duyurdu.

AK Parti'den Zorunlu Trafik Sigortası hamlesi! Meclis'e sunuldu
AK Parti'den Zorunlu Trafik Sigortası hamlesi! Meclis'e sunuldu
GİRİŞ 11.05.2021 15:19 GÜNCELLEME 11.05.2021 16:20
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi (AYM), zorunlu mali sorumluluk (trafik) sigortasında, tazminat borcu ile ilgili genel şartları belirleme yetkisini, yürütmeye yetki veren bazı kuralları Anayasa’ya aykırı bularak iptal etmişti.

Türkiye Sigorta Birliği de konu ile ilgili açıklama yaparak Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (trafik sigortası) tazminat hesaplamalarındaki belirsizliğin ortadan kaldırılmasının tüm taraftara fayda sağlayacağını belirtmişti.

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Zorunlu trafik sigortası için yeni açıklama geldi

 

 

Konu ile ilgili AK Parti'nin harekete geçtiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş "(Zorunlu trafik sigortası) Anayasa mahkemesinin bir iptal kararı var. Bu iptal kararı çerçevesinde zorunlu mali mesuliyet sigortasının kapsamının ne olduğu konusunda ihtilaflar oltaya çıktığından dolayı hem sigorta şirketlerinin hem de sigortalattıranların ihtilaflarını ortadan çözmek için Anayasa mahkemesinin iptal ettiği kısımları düzenleyen 2 maddelik bir kanun teklifinde maddemiz var" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • Hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes Bankaları koruyor herkes batıyor bankalar yüzünden ha bitanede banka batsın
    Cevapla
  • Oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki sigorta birleştirilmeli. Kasko yaptırmak istemeyen daha az ödesin. İndirimler sürekli olarak yapılmalı. Yıllarca yaptırdım kullanmadım. Kazasız sürücüler indirimi bitmemeli.
    Cevapla
  • Faik 2 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta sadece fırsatçılıktır. Kaza olur, bir kısım ödenir. İnsanlar kalan kısım için kasko yaptırırlar. Ya adam gibi bir sigorta sistemi kursanız da trafik sigortası yeterli olsa olmaz mı? Yok illa yabancılar ekmek yiyecek diye mi bunlar???
    Cevapla
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar samimiyseniz bankaların yaptığı usülsüz kredi sigortalarınada el atın.!
    Cevapla
  • Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Onu iptal ettiler artık mecburi sigorta yok kredilerde haberin olsun
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusu ya kasko ya da trafik sigortası olmalı, benim devletim milletini korumalı, özel şirketlere soydurmamalı. Devlet milletini koruyandır. yanında olandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle