Online yemek siparişinde çalışma saati değişiyor

Ramazan bayramı süresince bakkal, market manav gibi işletmeler yine saat 10.00-17.00 arasında hizmet verecek. Yeme içme yerleri ile online yemek sipariş siteleri ise, daha önceden açıklandığı gibi, perşembe gününden itibaren 24 saat yerine saat 01.00'e kadar servis yapabilecek.

Online yemek siparişinde çalışma saati değişiyor
Online yemek siparişinde çalışma saati değişiyor
GİRİŞ 11.05.2021 15:12 GÜNCELLEME 11.05.2021 15:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Vatandaşlar, Ramazan Bayramı süresince araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcılardan 10.00-17.00 saatlerinde, fırınlar ile bunların ekmek satan bayilerinden ise gün boyunca temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan karar doğrultusunda, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 29 Nisan saat 19.00'da uygulanmaya başlanan ve 17 Mayıs 05.00'te sona erecek tam kapanma dönemi devam ediyor.

Tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı bu dönemde bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcılar, 10.00-17.00 saatlerinde hizmet verebiliyor.

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bunların sadece ekmek satan bayileri için saat sınırlaması bulunmuyor.

AYNI SAATLERDE ÇALIŞACAKLAR

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, arife günü ile Ramazan Bayramı'nın idrak edileceği 13, 14 ve 15 Mayıs'ta söz konusu iş yerlerinin çalışma şekillerinde değişiklik yapılmayacak.

Bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatlerinde, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bunların sadece ekmek satan bayileri ise gün boyunca hizmet vermeye devam edecek.

Vatandaşlar, temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu iş yerlerinden ikametlerine en yakın olanlara araç kullanmamak şartıyla gidip gelebilecek.

Söz konusu iş yerleri, aynı saatler arasında siparişlerini adreslere paket servis şeklinde de ulaştırabilecek.

ONLİNE SİPARİŞ SAATLERİ DEĞİŞİYOR

İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi gereği yeme-içme yerleri ile çevrim içi yemek sipariş firmalarının çalışma saatinde 13 Mayıs Perşembe günü itibarıyla değişikliğe gidilecek.

Ramazan Bayramı'nın birinci gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis şeklinde hizmet verebilecek bu iş yerleri ile firmalar, ramazanın sona ermesiyle saat 01.00'e kadar paket servis yapabilecek.

YORUMLAR 8
  • rakan 2 yıl önce Şikayet Et
    10 dan sonra hiçbir şeye banabi ve getire dahi izin verilmemeli tüm zamanlar için bu böyle bu sesi çekmek zorunda değiliz
    Cevapla
  • hsk 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kazanılan para %22 yemeksepeti ne saati 20 tl den motorcu ya 100 bin lirası kiraya 5 bini turistin eline poşet verdin diye cezaya 2 bini broşür verdin diye Zabıtaya kepengi yarıya indir harbiden biktirdiniz esnafı...
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    o kadar hızlı karar alınıyor ki millet takip edemiyor artık. zaten bi esprisi de kalmadı. herkes nasıl istiyorsa öyle davranıyor zaten. kesilen cezalar kesilmesi gerekenin yüzde biri bile değil. ödeneceği de meçhul olduğu için caydırıcılığı yok. seçim zamanı muhalefet bunları iptal edeceğim diye vaat de verir hiç merak etmeyin. bu kapanma son olur, daha da milleti zapt edemezsiniz. Marttaki normalleşme süreci zaten yanlıştı. Grip nezle aylarında ne normalleşmesi kardeşim! Aşılamanın hızlanmasıyla yavaş yavaş açılacaktık. Bundan sonra da 8 ve 12. sınıflar hariç açmayın okulları. Aşı gelince de öncelikle esnaf, işçi, satıcı vb. herkesle muhattap olanlara öncelik verin...
    Cevapla
  • hsk 2 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık kardeşim
    Cevapla
  • kars36 2 yıl önce Şikayet Et
    1 e kadar fazla sürekli motor sesinden bunaldık merkezi yerlerde bu duruma çözümler getirilmeli bu araçlar elektrikli ile değiştirilmeli sessiz modeller kullanılmalı düz yemek siparişinde değişmeli bu durumlar 10 a kadar servis yeterlidir
    Cevapla
  • Pia 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden evimizi taşıyalım. İnsan gibi yaşamak bu memlekette yaşayanların hakkı değil mi? Nerede yaşarsan yaşa belli bir saatten sonra kimse kimseyi rahatsız edemez. Kaldı ki bu motokuryelerin yaptığı kazalar yada yol actigi kazalar da cabası
    Cevapla
  • Naz 2 yıl önce Şikayet Et
    O uzun iş sen en iyisi evini taşı!
    Cevapla
  • mars36 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyayla bagın varmı kardes kımse keyfınden zaten benzın harcamıyor rampa cıkamıyor senın dedıgın elektrıklı olanlar bılıp bılmeden yorum yapıp gulunc duruma dusmeyın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle