Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'un 6 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması
Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması
GİRİŞ 08.05.2021 17:30 GÜNCELLEME 08.05.2021 17:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Köprü ile başlayacak, 6 köprümüz var. Köprülerin yapılması gerekiyor. Ekolojik yaşamı birbirine bağlayacak köprüler de var, onların da yapılması gerekiyor. Bu Kanal İstanbul'un parçasıdır, 6 yıl içinde tamamlanacaktır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin 6 yılda tamamlanacağını ve ilk olarak köprülerin yapılacağını söyledi. Bakan Kurum, Ankara'da AKM'de açıklamalar yaptı.

Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarının siyaset üstü olduğunu söyledi ve "Deprem konusunda hiçbir zaman siyaset yapmayacağız. Gittiğimiz her yerde hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeksizin bu projeleri yürütmeye gayret gösteriyoruz. 5 Haziran'da burada temel atmıştık, bir yıl sonra geldiği durumu görüyoruz. Biz eser üretiyoruz. Hızlı şekilde kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştirmeliyiz" dedi.

İşte Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Pandemi sürecine rağmen yatırımlarımız devam ediyor. Ekiplerimizle birlikte, belediye, milletvekillerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Ankara Cinderesi kentsel dönüşüm çalışmasını izledik. 450 hak sahibinin olduğu yerde örnek çalışma yürütüyoruz. TOKİ ve Altındağ Belediyesi'yle bu proje yürütülüyor.

Ankara'da birçok proje devam ediyor. Altındağ, Keçiören, Mamak, Kızılcahamam gibi 14 ilçemizde kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor.

Çankaya'daki binanın çökmesi sebebiyle 11 binayı boşaltmıştık. 150 bağımsız bölümden olan projeyi TOKİ hazırladı. Bayramdan sonra inşa çalışmaları başlayacak. 1 yıl içinde konutları vereceğiz.

"BAYRAMDAN SONRA İHALESİ GERÇEKLEŞECEK"

Kızılcahamam'da yangın çıktı. 64 dükkan, otoparkı olan projemize bayramdan sonra ihalesi gerçekleşecek.

Millet bahçeleri projelerimiz var 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapılacak. 2023 yılına kadar projelerimizi gerçekleştiriyor olacağız.

Ankara'da 20 tane millet bahçesi projesi yapıyoruz. Mamak'ta açmıştık, Akyurt, Sincan'da ilk fidanlarımızı bahçemizle buluşturduk.

İmrahor'da 193 bin metrekarelik proje etabımız var. İmrahoru Gölbaşını birbirine bağlayacak projede ihale çalışması bitti, imalat çalışmaları da yılsonuna kadar tamamlanıp vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız.

Eymir Gölü, İmrahor ve Mamak'ı birbirine bağlayacak ekolojik koridoru oluşturacağız.

Ankara'mız yatayda bu alanda nefes alacak. AOÇ ile 19 Mayıs Stadyumu'nun olduğu alanı yeşil alana kavuşturmuş olacağız.

"30 AĞUSTOS'TA MİLLETİMİZLE BULUŞTURMUŞ OLACAĞIZ"

30 Ağustos'ta milletimizle buluşturmuş olacağız. Kitap okuma, hobi alanları, çocuk oyun alanları yapacağız. Çimlerde oturulacak şekilde tasarlandı. Macera parklarında gezebilecekleri, 760 bin metrekarelik alanda tramvay yolumuz var. 4 durak var, istenilen durakta vakit geçirilebilecek. Binicilik, etkinlik çayırlarının, gösteri havuzlarının olduğu alanlar olacak.

Gerektiğinde 1000 kişilik konferans salonunda eğitim alacaklar. Yöresel ürün pazarında organik ürünlerden faydalanabilecekler.

Burada trafik yoğunluğunu azaltmak, depremde toplanma alanı vazifesi görsün diye diğer taraftan önem arz ediyor. Kapalı otoparkımız var. Bahçemize, bölgeye gelenlere hizmet verecek ve bölgedeki otopark sorununa hizmet verecek proje olacaktır.

Amacımız hedefimiz, Türkiye'mizin her yerinde doğal güzellikleri korumaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Tüm Türkiye için hedef koyduk. Kentsel dönüşümde tüm ülkemizde acil dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut olduğunu, her yıl 300 binini dönüştürerek 5 yılda dönüşümü tamamlama hedefi koyduk. Hedefler için çalışıyoruz. Sahada yapımları yapmaya gayret gösteriyoruz. Yapı maliyetlerinde yüzde 30-40'a varan desteklerimiz var. Kira yardımı veriyoruz. Amacımız elimizden geldiği kadarıyla hızlı şekilde bu süreci yönetmektir. Deprem konusunda hiçbir zaman siyaset yapmayacağız. Gittiğimiz her yerde hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeksizin bu projeleri yürütmeye gayret gösteriyoruz. 5 Haziran'da burada temel atmıştık, bir yıl sonra geldiği durumu görüyoruz. Biz eser üretiyoruz. Hızlı şekilde kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştirmeliyiz. Belediyeler kentsel dönüşümde zorluk yaşıyorsa gelsinler bize, biz vatandaşla görüşerek onların rızası şeklinde yerinde kentsel dönüşüm projelerini yapıyoruz.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Kanal İstanbul için çalışmalarımızı yürütüyoruz. ÇED süreciyle başladık. 200 tane bilim adamının katıldığı, doğal kaynakların, kültürel değerlerin korunmasına, ekolojik yaşamdan, Karadeniz'den Marmara'ya akıntıya yönelik planları hazırladık. İmar planlarımızı da hazırladık askıya çıkardık. İtiraz eden vatandaşların yüzde 80'ine yakın isteklerini karşıladık. Örnek bir şehircilik olacak. Kanal İstanbul projesine kararlı şekilde devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yaz aylarında temelini atarak Kanal İstanbul projesini başlatacağız. İstanbul'un marka değerine değer katacak, toplanma alanlarıyla, üniversite alanlarıyla bölgemize değer sağlayacak projemizi gerçekleştireceğiz. Köprü ile başlayacak, 6 köprümüz var. Köprülerin yapılması gerekiyor. Ekolojik yaşamı birbirine bağlayacak köprüler de var, onların da yapılması gerekiyor. Bu Kanal İstanbul'un parçasıdır, 6 yıl içinde tamamlanacaktır.

YORUMLAR 5
  • Mehmet Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım. Mamak Samsun yoluna alternatif 2. Oto yolun açılmasını bekliyoruz. 40 ile bağlantısı olan bu yol yetmiyor. Bayramlarda, kazalarda Samsun yolunda saatlerce tıkanıklık yaşıyoruz.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Haysiyetsiz rum tohumu Papazoglu (imamoglu) İhaleye girecek müteahitleri çinçin ayagıb ile tehdit ediyor bunlar TÜRKmü? Ermeni kırması..
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    yunan kırması halis
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın helal olsun sana son surat calışıyorsun bu millet seni unutmaz ayırım yok particilik yok
    Cevapla
  • Cemal Serbest 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul Türkiyemize hayırlı olsun.sonuna kadar REİS.
    Cevapla