İstihdam destek paketi genişliyor!

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen sektörlere yönelik, hükümet tarafından verilen desteklere bir yenisi ekleniyor.

İstihdam destek paketi genişliyor!
İstihdam destek paketi genişliyor!
GİRİŞ 06.05.2021 07:34 GÜNCELLEME 06.05.2021 07:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik reform paketi kapsamında açıkladığı istihdam desteklerinden yararlanacak sektörlerin kapsamı genişliyor.

YENİ PAKET YOLDA...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde KOSGEB kanalıyla küçük işletmelere 75 bin liraya kadar kredi verileceğini açıklamıştı. Bu defa da yeni istihdam oluşturacak üretim sektörü başta olmak üzere, turizm ve hizmet sektörünü de kapsayacak şekilde yeni bir paket hazırlanıyor.
 

'Tam kapanma'nın destek paketi devrede!


100 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ

Hazine ve Maliye Bakanlığının üzerinde çalıştığı taslağın, bayramdan sonra açıklanması bekleniyor. Her yeni istihdam için 100 bin lira kredi desteği öngören bu imkândan, daha önce sadece imalat sektörünün yararlanacağı açıklanmıştı. Ancak, turizmciler başta olmak üzere diğer bazı sektör temsilcileri de hem Cumhurbaşkanı hem de Maliye Bakanı Lütfi Elvan’la görüşerek kredi desteği kapsamına kendilerinin de alınmasını talep etti.

TURİZM VE HİZMET SEKTÖRLERİNİ KAPSAYACAK

Edinilen bilgilere göre pandemi sebebiyle sıkıntıda olan sektörlerin başında gelen turizm ve hizmet sektörünün de destek paketi kapsamında alınması planlanıyor. Pakete göre, her yeni istihdam için Kredi Garanti Fonu’nun kefaleti ile belirlenen işletmeler istihdam başına 100 bin lira kredi kullanacak. Bu kredinin tutarı 500 bin lirayı geçmeyecek. Kredi 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli olacak. Kredi için öncelikli olarak kamu bankaları devreye sokulacak. Ancak ilgili bakanlıklar, özel bankaların da KGF aracılığıyla verilecek krediler için devreye girmesi için görüşmeler yürütüyor.

FAİZİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

AK Parti’nin ekonomi kurmayları, hazırlanan destek paketi ile bilgi verirken “Kredi faizlerinin büyük bölümünü devlet üstlenecek. Her yeni istihdam için ortaya çıkan SGK primi ve işsizlik sigortası primi tutarı, kullanılacak kredinin faizinden düşülecek. Bu maliyet işsizlik sigortası fonundan karşılanacak. İstihdama destek kredisi uygulamasından, imalat sanayi ve üretim sektörünün yararlanması öngörülüyordu. Ancak turizm sektörünün de talepleri var. Bu sebeple turizm ve hizmet sektörünün kapsama alınması yüksek ihtimal” diye konuştu.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 12
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    e hadi artık desteklerde vatandaşa yönelikte beklenti içerisindeyiz ya mevcuttaki kredileri bir zahmet erteleyin yıl sonuna kadar yada destek paketi kredileri faizsiz verin yıl sonuna kadar odemesiz tamam anladık kosgeb esnaf ticaret yapan insanlarımıza verilecek anladık durmadan aynı haberleri yapmanın bir anlamı var mı yaw
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    kredi kelimesiyle destek kelimesini aynı cümlede kullanınca iş bitmiş olmuyor. karsılıksız verilmesi gerekir bu paraların. hazinedeki paralar barı bu ise yarasın.
    Cevapla
  • davut 2 yıl önce Şikayet Et
    memura zam yapılması lazım kardeşim market parası ile ev kirasına ancak yetiyor maaş ne yapalım yani ölelimmi biz
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet bu çabaları beğenmiyor ama kendisi iktidar olursa ilk İşi biden'a dilenmek olur
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğlence sektöründeki 20 yıllık işletmemize 1 kuruş destek verilmedi. Pandemi sonra vergi muafiyeti çıkarın hiç değilse boşa vergi vermeyelim .Destek verilen sektörler ödesin .Destek yoksa vergi de yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle