Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi." ifadesini kullandı.

Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi
Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi
GİRİŞ 04.05.2021 12:20 GÜNCELLEME 04.05.2021 12:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Palandöken, yazılı açıklamasında, söz konusu genelge kapsamında marketlerde temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin dışındaki ürünlerin satışına izin verilmeyeceğini anımsattı.

Tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili usul ve esasların yeniden belirlenmesinin esnaf ve sanatkar adına sevindirici bir karar olduğuna işaret eden Palandöken, "Market genelgesi ile fırsatçılığa son verildi. Haksız bir uygulama ortadan kalktı." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, marketlerde bazı ürün gruplarının satışının yasaklanmasının yalnızca fiziksel ortamda gerçekleştirilen alışveriş için geçerli olduğunu, buna karşın internetten satışların devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Marketlerin internet satışlarına da kısıtlama getirilmeli. Bu konuda bulunduğumuz taleplerin takipçisi olacağız. Taleplerimizin dikkate alınarak haksız rekabetin ortadan kalkmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a ve emeği geçen herkese esnafımız adına teşekkür ediyorum."

YORUMLAR 6
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    düşünün evdeki televizyon kumandasın pili bitti. artık evdeki çocukların birini televizyonun yaına oturturuz. bu kanalda reklam çıktı kızım/oglum bir sonraki kanal dümesine bas deriz. 21 yüzyılda 1970 lere döneriz. içişleri bu genelge ile bunumu yapmak istiyor acaba.
    Cevapla
  • nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    müşteri her zaman uyanıktı ama alternatifi yoktu. hala esnaf olacak kişi sen ne akıllısın diyor. akıllı tabi. kazıklandığı yere bile bile gider mi?
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Müşteri durduk yere zincir marketlere gitmiyor . Küçük esnaf ağlıyor ama çok da haklı değil. Müşteriyi kazıklamak için fırsat kollarsan, adamına göre fiyat belirleyip, bakıp çıkan müşteriye surat edersen, müşteri mecbur olmadıkça gelmez sana. Müşteriden kdv li ücret alıp fiş vermezsen gelmez sana. Kredi kartını gösteren müşteriye soğuk davranırsan gelmez müşteri. Değişim yada iade için geleni terslersen gelmez müşteri. Zincir marketler kapatılsın müşteri senden daha pahalı alsın istiyorsun. Nasıl bir istek bu.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    müşteriyi saf yerine koydukça küçük esnaf daha çok tırmalar. Belki daha kaliteli ve daha ucuz ayakkabı satıyor ama müşteri gelince etiketi göremiyor yada hemen müşteriyi almaya zorlarsan, onu tavırlarınla rahatsız edersen müşteri gelmez ki. pazarcı esnafına bakıyorsun öğlen olmuş fiyat yok, öğleden sonra aldığın üründeki kazığı akşam üzeri görünce gider tabiki müşteri markete. ön tarafa güzel ürün döşe, arkadan çürüğü doldur. etikete 5 tl yaz 6 tl den tart, ondan sonra müşteri bekle. müşteri memnuniyetini anlayamadılar. patron benim, dükkan benim, tezgah benim, sen kimsin diye baktıkça müşteri sana gelir mi?
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne kadar akıllısın ya git bir dükkan aç bakalım nasıl olacak.Zincir marketlere girdiğinde de seni dolaylı yoldan kazıklıyorlar ama senin gibileri bunu hissetmiyor
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurnaz esnafcıkların eline kaldık yine yani! Kimse kusura bakmasın (istisnalar hariç) esnafa gram acımıyorum. Sebebini az çok herkes bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle