Karaismailoğlu'dan kritik Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Haziran ayının sonuna doğru temeli atılacak." dedi.

Karaismailoğlu'dan kritik Kanal İstanbul açıklaması!
Karaismailoğlu'dan kritik Kanal İstanbul açıklaması!
GİRİŞ 03.05.2021 10:42 GÜNCELLEME 03.05.2021 14:03

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal istanbul'la ilgili "Haziran ayının sonuna doğru temeli atılacak." ifadelerini kullandı . A Haber'e konuşan Bakan Karaismailoğlu, Kanal istanbul'a yabancı yatırımcılardan da yoğun bir ilgi olduğunu söyledi

DEPREM İDDİASINA CEVAP VERDİ

'Depremi tetikler' iddiaları hakkında da konuşan Bakan Karaismailoğlu, uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda böyle bir riskin bulunmadığının belirlendiğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu "Sırf İstanbul için değil dünyanın en önemli projelerinden bir tanesi. İki kıtayı iki çift katlı tünelle birleştirdiğimiz çok önemli çok büyük bir proje. Adeta bir mühendislik harikası aslında.

Çok ileri mühendislik teknolojileri kullanılmış yüksek teknoloji isteyen bir iş. Böyle gurur verici bir projeyi ülkemize kazandırdığımız için biz de çok mutluyuz. Tabii bunun işletmesiyle de inşallah İstanbul trafiğine de önemli ölçüde fayda sağlayan bir proje. Aslında 1,5 asırlık bir hayal bu. Sultan Abdülmecid bunu ilk fikir olarak söylemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip oldu bu tünelin imalatını yapıp vatandaşımıza ülkemize kazandırmak." dedi.