Bakan müjdeyi verdi! Hane başı 1100 lira ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık "2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceğiz." dedi.

Bakan müjdeyi verdi! Hane başı 1100 lira ödenecek
Bakan müjdeyi verdi! Hane başı 1100 lira ödenecek
GİRİŞ 02.05.2021 10:11 GÜNCELLEME 02.05.2021 11:08
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan tam kapanma dönemi için ihtiyaç sahibi hanelere 1.100 TL tutarında nakdi yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak için ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ adı altında yeni bir yardım programı başlattıklarını söyleyen Bakan Yanık, söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik olarak ve ayrıca başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını belirtti.

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını kaydeden Bakan Yanık şunları söyledi: “Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV’lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bakanlık, destek ödemelerinin, daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağını bildirdi. Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri Ramazan Bayramına kadar konutlarına teslim edilecek. Ayrıca aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacak.

Bakan Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumunun e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Sosyal Yardım Sorgula” başlıklı bölümden kontrol edilebileceğini hatırlattı.

Öte yandan Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek olunan diğer hanelere desteğin devamı için ayrıca 183 milyon lira ilave kaynak aktaracak.

YORUMLAR 117
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    fıyatlar yuksek marketlerde sebze meyveler rafta curuyor
    Cevapla
  • mişmiş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya e-devleti bilmeyenler ne olacak sayın bakan. Gidin bakın öyle haneler var ki oturmaya çulu yok o hane nerden bilecek e-devleti interneti. Bu kapanmada sokak hayvanlarına bile erzak dağıtımını düşünen devletimiz bu garip gurebanın kapısını neden çalmıyor?. Çoğu kimsenin yardımdan haberi bile yok. Seçim zamanı her sandık için ekip oluşturuluyor, sandık başkanı sandık görevlisi. Aynı o şekilde ekip oluşturulup ttek tek bütün kapılar çalınmalı. Fakir fukara devletim benim kapımı çaldı, benim yanımda diyebilmeli. Ne olur bunu yapın. Kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Cimere de yazdım bunu. Devletin yapması gerekeni yardım kuruluşları yapıyor kapı kapı geziyor...
    Cevapla
  • Mustafa Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için bakanım Bana 1cuval havuş 5kilo torp5geyim çorap gönderin szi çok sevrem
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    2000 sonrası emekliyim,16 yaşımdan beri çalıştım emekli olana kadar,emekli oldum yine biraz daha çalıştım.ben çalışırken bazıları kahvede okey oynadı,yan geldi yattı.ve şimdi çoğu yardım alıyor,siz önce 2000 sonrası emeklinin hakettiği hakkını verin.
    Cevapla
  • umut sert 2 yıl önce Şikayet Et
    TC.AİLE HESABI gündeme gelmeli şu zor pandemi döneminde fakir gelirsiz insanlar için bu hesap açılmalı her partiden denetçiler olmalı e devletten başvuran ailelere eşit dagıtılmalı yardım etmek isteyen kişiler bu hesaba yardım etmeli acil ihtiyacı var halkın buna ... yardım toplayan bütün dernekler kapatılmalı hepsi topladıgı yardımın yarısını bile dagıtmıyorlar bu millet zekat veriyor fitre veriyor,sadaka veriyor hepsi tek hesabta TC.AİLE HESABINDA birikse inanın ülkede fakirlik kalmaz... intiharların önüne sadece böylece geçebiliriz TC.AİLE HESABI saglam bir denetim şartıyla... bu dediğim yapılırsa bütün fakirlerin duasını alırsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle