Sütün fiyatı kalitesine göre belirlenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı yeni karara göre sütün fiyatı bundan sonra kalitesine göre değişecek.

Sütün fiyatı kalitesine göre belirlenecek
Sütün fiyatı kalitesine göre belirlenecek
GİRİŞ 01.05.2021 16:08 GÜNCELLEME 01.05.2021 16:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bugünden itibaren sütün fiyatı kalitesine göre belirlenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı karara göre açıklama yapan Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı yeni karara göre 1 Mayıs- 30 Haziran tarihleri arasında süt fiyatları kalite esaslı baz alınarak fiyatlandırılacak. Bugünden itibaren A kalite süt fiyatı 2 lira 90 kuruş; B kalite sütün fiyatı 2 lira 85 kuruş; C kalite süt ise 2 lira 80 kuruş üzerinden alınacaktır. Buna ilave olarak devletin vermiş olduğu 30 kuruşluk destekleme dışında sütün kalitesine göre ek destek fiyatlandırması yapılacaktır” diye konuştu.

Başkan Tuna, “Yenişehir bölgesi olarak Türkiye’de en kaliteli süt üreten bölgelerden birisiyiz. Üreticilerimiz her zaman olduğu gibi bundan sonrada en kaliteli sütü üreterek daha fazla kazanç elde edeceklerdir” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    genetiğinin canına okunmuş inekten kaliteli süt mü çıkıyormuş? KOMİK.
    Cevapla
  • right 2 yıl önce Şikayet Et
    et ve süt şu anda çok ciddi tehlikede. bunu anlatamıyoruz ama zarar ettiği için damızlık hayvanlarını kestiren çok sayıda besici var. şu anda et ve süt gelir gider dengesi yem maliyetlerini karşılamıyor. çifçinin ürettiği ter temiz süt fabrikada üretilen kola fiyatına bile satılmıyor. et ve sütün geleceği için çok ciddi bir tehlike ama derdimizi kimseye anlatamıyoruz. 2-3 ay önce yemin torbası 115 liraydı. şu anda 140 lira olmuş ama halen et ve süt fiyatı aynı sevide.
    Cevapla
  • İzmitli Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    SÜTE HER YIL OCAK VE TEMMUZDA DÜZENLİ OLARAK ZAM GELİYOR ,geçen ocakta % 25 zam geldi, 2 ay sonra yine gelecek....Biz de tüketici olarak derdimizi anlatamıyoruz! Şu an destekle birlikte sütün litresi 3.20 tl. , hangi KOLA bu fiyata satılıyor?
    Cevapla
  • ebabil kusu 2 yıl önce Şikayet Et
    reis senin samimiyetine sonuna kadar inanıyorum ve her zaman duacinim 19 yildir seni savunur ve seni desteklerim , cok zaman kirginligim oldu ama kafir sevinmesin diye niye sana oyumu verdim ve verecem ama sizden istedigimiz bu piyasadaki cakallara bir son verin ve memurlarinizi sahaya sürün , gerçek ihtiyacı olan zerre faydalanamiyor ve mahdur oluyor ,dalkavukluk yapanlar belki sizi yanlis bilgilendiriyor ama inaninki çogu yardım ve destek zenginin cebine gidiyor ve uretmiyor
    Cevapla
  • right 2 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar katılıyorum. reisten ve çevresindeki iyi insanlardan allah razı olsun. çevresindeki menfaatçilerin de allah belasını versin
    Cevapla
  • Allpp 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanayicinin üreticileri daha çok sömürmesi için artık resmi bir dayanağı oldu.Bizlere sahip çıkan yok mu.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    artık o çocukluğumuzda annemizin içirdiği sütü biryerde bulamıyoruz....sütçü getirirdi ve kaynatırken üstü parmak gibi kaymak bağlardı,başında elimde kaşık bekler kaymağını alırdım.1 kilo sütten dünya kaymak çıkardı.şimdi ise sütler su gibi,yağsını kaymağını alıyorlar.
    Cevapla
  • right 2 yıl önce Şikayet Et
    ben süt üretiyorum. o sözünü ettiğiniz çocukluğunuzdaki sütten. 2 buçuk liraya bizden alıyorlar yağını alıp paketleyip 4 buçuk liradan 8 liraya kadar size satıyorlar. ama bizden 4 liraya almıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle