Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'hak kaybı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın kısıtlamalarında yaşanacak hak kayıplarının önlenmesine yönelik yapılan düzenlemelere ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'hak kaybı' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'hak kaybı' açıklaması
GİRİŞ 30.04.2021 19:32 GÜNCELLEME 30.04.2021 19:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Salgın kısıtlamalarını dikkate alarak, hak kayıplarının önüne geçecek önemli düzenlemeler yapıyoruz." ifadeleriyle, şu bilgilere yer verdi:

"İbraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına denk gelen çeklerin ödemelerini erteledik. Bu çekler, 1 Haziran tarihinden sonra kalan ibraz süresi içerisinde tahsil edilecek. Kamu idarelerinin kamu veya özel hukuktan doğan alacakları hakkında da 30 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında icra ve iflas takibi başlatılamamasını temin ediyoruz. 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına denk gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar, bir başka deyişle ticari borçlar için icra ve iflas takibi başlatılmasının önüne geçtik. Aynı zamanda bu borçlar için ihtiyati haciz kararı alınmasını engelliyoruz, başlamış olan takipleri de durduruyoruz."

SALGIN TEDBİRLERİNDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA DESTEK

Öte yandan, 'Salgın tedbirlerinden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik desteklerimizi sürdürüyoruz' başlığı ile de şu bilgiler paylaşıldı:

"Daha önceden 3 ay süreyle ödemesi gerçekleştirilen 1000 lira gelir kaybı Desteği ile illere göre 500 ve 750 lira şeklinde verilen kira desteğini, esnafımıza bir ay daha sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere daha önceden 1000 lira olarak ödenen nakdi yardımlara, 1100 lira olarak yeniden başlıyoruz ve "emeklilerimizin ikramiyelerini Ramazan Bayramı'nda 1100 liraya çıkarıyoruz."

YORUMLAR 2
  • Sefa 3 yıl önce Şikayet Et
    İto başkanı Şekip beyin Kgf destekleri önerisi icraata geçirilmelidir. Piyasa bildiğiniz gibi değil.
    Cevapla
  • Sefa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım. Kgf destek paketi açıklayın. Herkes devlete yük olmasın. Borcunu ödeyene tekrardan Kgf kredisi açılsın. Sıkıntı başlarsa domino etkisi yaratır. Sonra hakından gelmek çok zor olur. Mevcut destek paketleri küçük işletmeleri destekler. Ama orta ve büyük işletmeler için çok yetersiz kalır.
    Cevapla