TESK Başkanı: Bu nefes aldıracak bir karar

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf ve sanatkarların gelir desteği ve kira desteği süresinin bir ay daha uzatılması kararının sevindirici olduğunu belirti.

TESK Başkanı: Bu nefes aldıracak bir karar
TESK Başkanı: Bu nefes aldıracak bir karar
GİRİŞ 30.04.2021 12:48 GÜNCELLEME 30.04.2021 12:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu nefes aldıracak bir karar fakat tüm taksitlerin faizsiz olarak yılsonuna kadar ertelenmesi de esnafımıza derin nefes aldırır” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere yönelik yapılan aylık bin lira gelir desteği ile büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olan kira desteğinin süresinin bir ay daha uzatıldığını duyurmuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımıza kira ve nakit desteğinin uzatılması, Halkbank kredilerinin taksitlerinin ertelenmesi gibi yeni kararlar camiamız tarafından olumlu karşılandı. Bu kararlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafın tam kapanmada da zor günler yaşayacağı için kara kara düşündüğünü belirten Palandöken şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yeni destek paketi ise camiamız tarafından olumlu karşılandı. Esnafımıza yönelik aylık 1000 lira gelir desteği ile 500 ile 750 TL olarak değişen kira desteği 1 ay daha uzatıldı. Bu karar çok sevindirici fakat temennimiz pandemi tamamen son bulana kadar bu desteğin devam etmesi. Öte yandan kredi taksitlerini ödemekte zorlanan esnafımızın TESKOMB aracılığıyla Halkbank tarafından kullandırılan kredilerinin taksitleri de 1 Temmuz’a kadar ertelendi. Bu da nefes aldıracak bir karar fakat tüm taksitlerin faizsiz olarak yılsonuna kadar ertelenmesi de esnafımıza derin nefes aldırır.

Öte yandan TBMM’de Çek Kanunu ve Sosyal Güvenlik ve Vergi borçlarını ödeyemedikleri için yeniden bir yapılandırma çalışmasının yapılması hiç kuşkusuz esnaf ve sanatkarlarımızı sevindirdi. Çünkü Çek Kanunu’nun da bir an önce hayata geçmesi, binlerce çek mağduru esnafımızı rahatlatacaktır. Bu alınan ve önümüzdeki günlerde alınarak hayata geçirilecek tüm kararlar için Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlıklarımıza tekrar teşekkür ediyorum.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    vergi verenler desteklenmeli mesela 5 yılda devlete verdiği vergiyi faizsiz olarak 1 yıl ödemesiz 12 taksitli yapsın.gidip devletten vergi kaçıranlara vermesin basit usulde çalışanlara nereden buldun diye sorulmuyor bu kişiler acil tek tek denetimden geçmeli nasıl geçindiğini sorsan cevap veremeyecekler çünkü vergiden muaflar. asgari üçretle çalışanlar devletin yükünü çekenler hep suskun unutmayın kul hakkı ile bu işler yürümez
    Cevapla
  • mustafa baylan 2 yıl önce Şikayet Et
    ayy iyi kalpli insanlar olmada biz ne yqpardık...
    Cevapla