Altay Tankı için üretilen yerli motor ateşlendi

Tr Motor CEO’su Dr. Osman Dur, Sakarya Üniversitesinin düzenlediği online etkinlikte, Altay tankının motoru hakkında açıklamada bulundu.

GİRİŞ 29.04.2021 15:05 GÜNCELLEME 29.04.2021 16:12
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Altay ana muharebe tankına yönelik motorun, “Çok az süre önce” çalıştığını kaydeden Dur, motorun şu an testte olduğunu söyledi.

Altay tankı için geliştirilen BATU motor ve transmisyonu ile ilgili süreç hakkında bilgi veren Dur, “Savunma sanayi ihalelerinde motorlarda yabancı ortaklık şartı var. Yani bir motoru yaparken kesinlikle yabancılardan teknik destek sağlamak mecburiyetindesiniz. Yoksa bu motoru yapamazsınız gibi bir düşünce var; daha önceki şartname böyleydi savunma sanayinin. Ben bunu kırdırdım. Bu motoru biz yaparız. Biz kendi ekibimize güveniyoruz. Know-how transferi, teknoloji transferi benim gözümde hikâyedir.” dedi.
Altay tankı yerli motor

sman Dur, Fırtına obüsü için geliştirilen 1000 beygir gücündeki motorun çalıştırıldığını; 1500 beygirlik motorun tasarım ve üretiminin tamamen bittiği belirtti. Dur, 1000 beygirlik motorun transmisyonunda İngilizlerle iş birliğine gidildiğini, ilk çalıştırmanın yapıldığını ve test sürecine girildiğini söyledi.

Savunma Sanayii Başkanlığı Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Mesude Kılınç, Mart ayında düzenlenen Savunma Teknolojileri Günlerinde, 1500 beygirlik pistonlu dizel motor ve tam otomatik tahrikli transmisyon olarak tasarlanan güç grubunun 2024 yılında tank üzerinde kabul edilmesinin planlandığını ifade etmişti.

 

KAYNAK: C4DEFENCE
YORUMLAR 70
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin Savunma sanayisinde ki gelişmesi biden ve içinizdeki müttefiklerinin Tayyip beyi iktidardan indirmek istemesinin en büyük sebebidir .
    Cevapla
  • Bayraktar TB-3 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri çok önemli, herkes Sabır Meşhur videolarını çevresine yaysın, haçlılar sosyal medya ile gençlerimizi esir almış devlet ve İslam düşmanı haline getiriyor, Cehapeyi ele geçirmiş 10 Aralık Hareketi eğer 2023 seçimlerini kazanırsa ülkemiz elden gidecek, ülkemizi bölecek bir anayasa hazırladı 10 Aralık Hareketi, tehlike çok büyük UYAN.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah hadi bismillah
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayiinde yabancı ortak şartı.. şartnamede vardı diyor.. Soran CHP ye Atatürkçü.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha öncede motor,araba ve uçak yapmıştık . Bu çalışmalar dış baskıyla CHP iktidarlarında engenlendi. Şimdi ise teşvik ve destek var, çünkü arkasında millet var. Allahın izniyle başaracağız .Ellerine yüreklerine sağlık. İş bizlere kalıyor, yani yerli ve milli olanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle