SGK'dan vatandaşa son gün uyarısı

SGK, sokağa çıkma kısıtlaması süresinde sigorta primlerinin ve yapılandırma taksitlerinin ödenmesi hakkında duyuru yayımladı.

SGK'dan vatandaşa son gün uyarısı
SGK'dan vatandaşa son gün uyarısı
GİRİŞ 29.04.2021 14:05 GÜNCELLEME 29.04.2021 14:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

SGK, sokağa çıkma kısıtlaması süresinde sigorta primlerinin ve yapılandırma taksitlerinin ödenmesi hakkında açıklama yayımladı. Duyuruda yarın prim ödeme ve yapılandırma 2. taksit ödemelerinde son gün olduğu hatırlatılırken "Prim ödemeleri ve yapılandırma taksitlerinin internet bankacılığı kanalıyla veya kredi kartıyla ödenebilmesi de mümkün bulunmaktadır." denildi

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İşverenler, esnaf, genel sağlık sigortalıları, isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendi ödeyen diğer sigortalıların, 2021 yılı mart ayına ait sigorta primlerinin son ödeme tarihi 30 Nisan 2021’dir.

- 7256 Sayılı Yeniden Yapılandırma Kanunu kapsamında Kuruma olan borçların 2.taksit ödemesinin son tarihi de 30 Nisan 2021’dir.

- Ayrıca 7143 Saylı Kanun kapsamındaki yapılandırma taksitlerinden 17.sinin de son ödeme tarihi 30 Nisan 2020 ye denk gelmektedir.

- Koronavirüs salgınını önleme tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan başlayarak 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma süresinde primlerin ve yapılandırma taksitlerinin zamanında ödenebilmesi ve mağduriyetlerin yaşanmaması amacıyla, prim borcunu ve yapılandırma taksitlerini ödemek isteyen işveren, esnaf ve diğer sigortalılarımıza, 30 Nisan 2021 tarihinde evleri veya işyerlerine en yakın banka şubelerine giderek prim borçlarını ödeyebilmeleri için sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyet tanınmıştır.

- Ayrıca prim ödemeleri ve yapılandırma taksitlerinin internet bankacılığı kanalıyla veya kredi kartıyla ödenebilmesi de mümkün bulunmaktadır.

YORUMLAR 4
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    milleti salın sokağa borcunu ödesin eve hapis yap çeki .senedi.sgk yı öde oh ne rahat yemede yanında yat
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kasap et derdinde.koyun can derdinde.niye kapanma gibi ertelemiyosunuz insanların borçlarını.
    Cevapla
  • işsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle diyeceğinize erteleme yapıldı desenize bu sıkıntıda insannara bi faydanız olur
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet ne dertte.
    Cevapla