Başkan Erdoğan talimat verdi! Dönüşüme yeni mahalleler eklendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Üsküdar'da mevcut kentsel dönüşüm projelerine yenilerini eklemek için kolları sıvadı.

Başkan Erdoğan talimat verdi! Dönüşüme yeni mahalleler eklendi
Başkan Erdoğan talimat verdi! Dönüşüme yeni mahalleler eklendi
GİRİŞ 29.04.2021 09:23 GÜNCELLEME 29.04.2021 09:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ülke genelinde 6.7 milyon riskli yapının yenilenmesi için başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği her geçen gün hız kazanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Üsküdar'da mevcut kentsel dönüşüm projelerine yenilerini eklemek için kolları sıvadı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuyla ilgili özel talimat verdiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar'da Kirazlıtepe Mahallesi'nden sonra 140 bin metrekarelik bir alanda yeni dönüşüm projesine başlanacağını açıklandı. Üç yeni mahallede yapılacak dönüşüm projeleri ile yaklaşık 4 bin 500 bağımsız birim yenilenmiş olacak.

EN BÜYÜKLERDEN OLACAK

Tamamlanan projelerle birlikte vatandaştan gelen talebin arttığına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş iyi örnekleri gördükçe sürece dahil olmak istiyor. Bu örneklerden biri de İstanbul Üsküdar'da yaşanıyor.Üsküdar Kirazlıtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları 2019 yılında başladı. İlk etabı ağustos ayında ikinci ve üçüncü etapları da 2022 sonunda tamamlanacak dönüşüm projeleriyle birlikte 566 bina, bin 595 bağımsız birimin dönüşümü gerçekleşmiş olacak.

Şimdi bu ilçemizde Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi'nde 140 bin metrekarelik alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini, belki de İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projelerinin biri olacak süreci başlatıyoruz" dedi.

SAHA TESPİTİ BAŞLADI

Bakan Kurum, "Bu bölgelerde saha tespit çalışmaları ve fizibilite çalışmalarına Üsküdar Belediyesi ile beraber başlandı.Ferah ve Mehmet Akif Ersoy Mahallerinde yaklaşık bin 500 bağımsız birim ve 155 bin metrekare yapı stokunun dönüştürülmesi hedefleniyor. Küplüce Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin bağımsız birim ve 300 bin metrekare mevcut yapı stokunun dönüşümü gerçekleştirilecek" dedi.

YATAY MİMARİ OLACAK

Kırazlıtepe'de konutların yatay mimaride olduğuna da dikkat çeken Bakan Kurum," Mahalle kültürünün yaşatılacağı, Çamlıca Cami'miz ve Çamlıca Tepe'mizle komşuluk ilişkilerinin devam edeceği bir proje yapıyoruz" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • Gerçekler ortada 2 yıl önce Şikayet Et
    Dönüşüme tabi tuttuğunuz yerlerde ilçe belediyeler vatandaşa tebligat gönderiyor 7 gün içinde boşaltın diye, İnsanları apar topar çıkartınız evlerinden barklarından çözümsüz bir şekilde vatandaşın kucağına bırakıp gittiniz halen yıllardır çivi dahi çakılmayan yerler var. Verdiğiniz kira yardımları aylar yıllar oldu, kira yardımı bitenlerin yüzde 80-85'inin yaş ortalaması 75 ile 85 arasında bu insanları sefil perişan ettiniz, mütecilerin bile ev sahibi olduğu bir memlekette öz yurtlarında garip kaldılar, öyle 7 gün içinde çıkın gidin demeyle olmuyor kentsel dönüşüm...
    Cevapla
  • YAVUZTÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    sayjn bakanım ve belediye baskanım 50 yıldır yavuztürk mahallesinde oturmaktayım ben dogdugumdan beri hala yavuztürk mahallesine imar gelecek daha nekadar beklıyecegiz illa depremmi olması lazım üsküdarın bir kaç mahallesine kentsel donüsüm başlatılıyorda yavuztürk neden kapsam dışı bırakılıyor anlamakta zorlanıyorum ilgilenmenizi bekliyorum hayırlı RAMAZANLAR
    Cevapla
  • Adana kozan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kozan ilçesi arslanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm istiyor. İlgilenilirse çok iyi olur.
    Cevapla
  • abbaskamil 2 yıl önce Şikayet Et
    sakın ha devlet garantisi olmadan evlerinizi vermeyin
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıl verme gelde gör neler yapılıyor. Uzaktan salla yahu bir kerede takdir edin be...Kamil....
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Fikirtepe halloldu sırada bırakın dağınık kalsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle