Banka şubeleri 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), tam kapanma tedbirleri çerçevesinde bankacılık işlemlerine ilişkin duyuru yaptı.

Banka şubeleri 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak
Banka şubeleri 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak
GİRİŞ 28.04.2021 19:23 GÜNCELLEME 28.04.2021 22:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TBB duyurusunda, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 26 Nisan 2021'de aldığı karar doğrultusunda, İçişleri Bakanlığının 29 Nisan-17 Mayıs'ta uygulanacak tam kapanma tedbirleri kararına istinaden, genelgede belirlenen sürelerde geçerli olmak üzere bankacılık hizmetleri ve uygulamaları konusunda TBB'nin ilgili hususlarda aldığı kararlara ilişkin kamuoyuna bilgi verilmesinin yararlı görüldüğü belirtildi.

Bankacılık hizmetleri ve şube uygulamaları ile çek işlemlerine ilişkin duyuruda şunlar kaydedildi:

"Alınan tedbirlerin başarıya ulaşabilmesi için kurallara hassasiyetle uyulmasının gerekli olduğu aşikardır. Bu bağlamda, kısıtlama süresince banka müşterilerinin işlemlerini şube dışı hizmet kanallarını kullanarak yerine getirmeleri önem arz etmektedir. Bankalar toplum, müşteri ve çalışan sağlığının korunmasına azami ölçüde dikkat ederek, bankacılık hizmetlerini ve ödeme sistemlerini kesintisiz olarak sürdürecektir. Banka şubeleri 10.00-16.00 saatleri arasında, sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde ve makul sayıda personel ile hizmet verecektir. Banka müşterileri bölgelerindeki açık şubelere ilişkin bilgiye ilgili bankaların internet sitesi ve diğer iletişim kanallarından ulaşabilirler.

Çek işlemlerinde, banka şubeleri kısıtlama süresince açık olduğundan banka şubesine gelen müşterinin (çek hamilinin) çekini ibraz ederek, hamil sıfatı ile işlem yapılmasını talep etmesi halinde hesapta para varsa çek ödemesi gerçekleştirilebilecek, çekin karşılığı hesapta mevcut değilse muhatap banka tarafından konuya ilişkin mevzuat hükümlerine göre işlem yapılabilecektir. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle hamili olduğu çeki bankaya ibraz edemeyen çek hamilleri ise Türk Ticaret Kanunu'nun 811. madde hükmünden yararlanabilecektir."

MÜŞTERİ EDİMLERİ

Duyuruda, sokağa çıkma yasağı ve bu kapsamda işlem yapılmak istenen banka şubesinin kapalı olması nedeniyle 30 Nisan-14 Mayıs'ta bankalara olan edimlerini vadesinde yerine getiremeyecek olan müşterilere, müşterilerin talebi ve taraflarca uzlaşılması kaydıyla edim sürelerinin uzatılması hususunda üyelere tavsiyede bulunulmasına karar verildiği bildirildi.

Duyuruda, edimlerini vadesinde yerine getiremeyebilecek olan müşterilerin TBB Risk Merkezi'ne yapılan bildirimlerinin Risk Merkezi Genelgesi'nin Mücbir Haller Uygulaması'na göre yapılmasının üyelere hatırlatılmasına ve tavsiyede bulunulmasına karar verildiği de aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • faruk taner 2 yıl önce Şikayet Et
    Atm ye gidemeyeceksek nasıl kredi kartını ödeyeceğiz.tüm bankalar kredi borçlarını 21 mayıs a kadar ertelemeli
    Cevapla
  • Oflu 61 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapanma böyle olmaz, başarı oranı düşük olur...
    Cevapla
  • Bilen adam 2 yıl önce Şikayet Et
    market acik corap var camasir var vs var tuhafiye kapalı ne demek marketlerin textil stoklarımı ertmek icin kapaniyor
    Cevapla
  • Sahte kabadayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam kapanma bu mu
    Cevapla
  • Hhdj 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankalarin ayricaligi nedir ee ozaman hergun bankayagidip 5 tl para yatirayim ordan camiye gecer ordan markete saparim ordan arac muayeneye gider ordan notere gider oradan da hastaneye gecip eve donerim bu nasil kapanmaymis aciklasin biro bize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle