5G frekans ihalesi için tarih belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 2022 yılında 5G frekans ihalesini tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

5G frekans ihalesi için tarih belli oldu
5G frekans ihalesi için tarih belli oldu
GİRİŞ 28.04.2021 13:59 GÜNCELLEME 28.04.2021 14:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 2022 yılında 5G frekans ihalesini tamamlamayı, 2023 yılında da ilk sinyali vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yerli 5G teknolojileri için heyecanın katlanarak arttığını ifade etti.

2020 yılında 5G test şebekelerini deneyerek önemli başarı sağladıklarını belirten Sayan, "2022 yılında frekans ihalemizi tamamlayarak, 2023 yılında ilk 5G sinyalini vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

2018'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumunun (BTK) destekleriyle OSTİM bünyesinde kurulan Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesinin (HTK) Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi'nde ilk demolarının mart sonu itibarıyla tamamlandığı bilgisini veren Sayan, 5G yeni radyo, çekirdek şebeke, şebeke yönetim sistemi, radyolink gibi ürünlerin Ar-Ge süreçleri ile prototiplerinin hazırlandığını bildirdi.

YORUMLAR 11
  • derya 2 yıl önce Şikayet Et
    İstemiyorum, virüsü yayan aha da 5 g dir
    Cevapla
  • İsm@il 2 yıl önce Şikayet Et
    evet 5g nın saglımız acısından cok etkısı olacaktır frekans yukarı cıktıkca mikrodalga feekanslarına dogru yaklasıyor bı okadarda daha cok istasyon ve enerji acıga cıkıyor bız internet istamıyoruz zaten 4.5 g denen şey yok ortada olanda 19 mhps de zor calısıyor önemli olan alo demeye frekas bulamıyoruz önce eskı alt yapıyı adam etsinler
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    5 g bırak sen izmit merkrzde tl doğru düzgün çekmiyo köyleri hiç saymıyorum bile
    Cevapla
  • Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    3g 4g ve 4.5g yi herkes telefonunda kullanıyor.5g de bunun gibi bir teknoloji.Hastalıkla ne ilgisi var?Bilimsel olmayan dedikoduları yayanlara hakkımj helal etmiyorum.
    Cevapla
  • Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz üsluba dikkat.Bahsedilen komplo teorilerini de biliyoruz.Dinliyoruz öğreniyoruz.Ama hiçbirinin bir kanıtı yok.Bu bilgileei paylaşanların hiçbiri kesin diyemiyor.Çünkü tahmine dayalı konuşuyolar.Çünkü bilgi olmayınca sallamak kolay.Komplo teorilerine inanmak çaresizliğin sonucudur.Başka da bir şey demiyorum.Dizi izle derken kendiniz sürekli komplo teorileei izliyoesunuz ondan mı böyle söyledniz anlamış değilim.
    Cevapla
  • mülslim 2 yıl önce Şikayet Et
    dost sen bunları boşver sen otur dizi izle bun lar seni aşar.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    5G insanları hasta yapıyormuş. Aşırı radyasyondan covid oluşuyormuş. Neden Bill Gates hastalık şu yıl bitecek gibi sözler söylüyor şüphelenmiyor değilim yani.insanlari ölüm pahasına alıştırıyor olmasınlar 5G ye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle