Mücbir sebep kapsamına giren firmaların beyanname ve borçları iki ay ertelenmeli

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, covid-19 nedeni ile tam kapanma kapsamına dahil edilen mükellef sektörlerin ‘mücbir sebep’ hükümlerinden faydalandırılarak tüm beyanname ve bildirimlerinin iki ay süre ile ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Mücbir sebep kapsamına giren firmaların beyanname ve borçları iki ay ertelenmeli
Mücbir sebep kapsamına giren firmaların beyanname ve borçları iki ay ertelenmeli
GİRİŞ 27.04.2021 14:02 GÜNCELLEME 27.04.2021 14:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu. 

Covid-19 ile amansız mücadelemiz devam ederken bir yandan da üretmeye ülkemize ekonomik olarak katkıda bulunmaya çabalıyoruz. Ne var ki bu süreçte dönemsel olarak bazı sektörlerimiz de faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmaktadırlar. 
Bu sektörlerimiz için Hazine ve Maliye Bakanlığımız 24 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete’de 518 sayılı Genel Tebliği yayımlamış, genel tebliğde; Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan COVID-19 salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden doğrudan etkilenen mükellef ve sektörlere yer vererek mükellef sektörlerin “mücbir sebep” hükümlerinden faydalandırılmasını sağlamıştır. 
Ne var ki, salgının etkileri giderek artmakta ve bu nedenle de tam kapanma uygulamasına geçilmiştir. Bu sebeple ister istemez bazı sektörler faaliyetlerine ara vermek durumunda kalmıştır. Bu nedenle 2020 yılındaki koşullar tekrarlanmıştır. İş dünyası adına faaliyetlerine ara veren bu sektörlerimizin ‘mücbir sebep’ hükümlerinden faydalandırılarak tüm beyanname ve bildirimlerin ve bunlara bağlı ödemelerle 7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan tüm borçların asgari iki ay süre ile ertelenmesi gerektiğini kanaatindeyiz. Bu doğrultuda alınacak kararın faaliyette bulunmayan mükellef sektörlerimize nefes olacağını da ayrıca belirmek isteriz.

YORUMLAR 1
  • Ahmedi 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bütün odalar ve borsalar sizin gibi duyarlı olmalı. Yoksa bu işler yine sekteye uğrayacak.
    Cevapla