Yatırımcıların ve konut almak isteyen yabancıların da gözdesi

Dünyanın dört bir köşesinden turist çeken Antalya, yabancı yatırımcı ve konut satışında önemli bir potansiyeli barındırıyor.

Yatırımcıların ve konut almak isteyen yabancıların da gözdesi
Yatırımcıların ve konut almak isteyen yabancıların da gözdesi
GİRİŞ 24.04.2021 11:37 GÜNCELLEME 24.04.2021 11:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Antalya, yerleşik yabancı nüfusuyla, yabancı yatırımcısıyla da dikkati çekiyor.

90 ülkeden 94 binden fazla yerleşik yabancının yaşadığı kent, Rusya, Almanya ve İran sermayeli firmalar başta olmak üzere 108 ülkeden de yatırımcı çekiyor.

Yabancıya konut satışında da ciddi potansiyele sahip olan Antalya'da, mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52'lik bir artışla 889 konut satışı gerçekleşti. Bu rakam, rekor olarak değerlendirildi.

"Turizm yatırımcıyı çekiyor"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, AA muhabirine, yabancıya konut satışında Antalya'nın yıllardır İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını ancak mart ayı verilerine göre ise kentin ilk sırada bulunduğunu söyledi.

Yabancı yatırımcı konusunda da Antalya'nın ciddi potansiyele sahip olduğunu aktaran Çetin, "Her ne kadar salgın olsa da Antalya gerek ticaret gerekse iklim açısından cazibesini devam ettiriyor." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, sürüsüne bereket. Ne de güzel satıyor müteahhitler. Geçmişten de ders almıyoruz. Osmanlı'yı az uğraştırmadı yabancılar
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Oranın fiyatlarını da uçurun, yurdumuzda hizmetçi olacağız bu gidişle!
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim'e olacak mıyız olduk mu,
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum yabancıya satış kısıtlanması gerekiyor yoksa burası göçmen çöplüğü olacak
    Cevapla