Merkez Bankası Başkanı'ndan kripto para ve Thodex açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, katıldığı canlı yayında kripto para ve Thodex ile ilgili konuştu.

Merkez Bankası Başkanı'ndan kripto para ve Thodex açıklaması
Merkez Bankası Başkanı'ndan kripto para ve Thodex açıklaması
GİRİŞ 24.04.2021 13:03 GÜNCELLEME 24.04.2021 13:03
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, TRT Haber, CNN TÜRK ve A Haber ortak canlı yayınına katıldı. Başkan Şahap Kavcıoğlu kripto para piyasalarına ilişkin düzenleme çalışmalarının sürdüğünü ve iki hafta içerisinde düzenlemelerin bir noktaya geleceğini söyledi.

KRİPTO VARLIKLARIN ÖDEMELERDE KULLANILMAMASI

CNN Türk, TRT Haber ve A Haber ortak yayınında konuşan Kavcıoğlu kripto paralara yönelik olarak "Birkaç ülke tamamen yasakladı. Çin'de bu mümkün. Siz sadece yasaklayarak bu işi halletme şansınız yoktur. Bizim yaptığımız düzenleme, bu platformlara aracılık eden, ödeme yapan kuruluşlarının altyapıları çok sağlam olmadığı için bu tür ödemeleri bankalar aracılığıyla yapın dedik" dedi.

Kavcıoğlu kripto paralara ilişkin kurallar ve normlar belirleneceğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belli normlar, kurallar belirliyoruz. Sermaye artırımı olabilir, sermaye yeterlik gibi kriterler belirlenebilir. Üzerinde çalışıyoruz. İki şey yaptık: Bir, kripto parayla elbise vb. alımını yasakladık. İkincisi ödeme kuruluşlarının bu işe aracılık etmesini yasakladık. Daha geniş bir düzenleme üzerinde çalışılıyor"

Kripto paraların bir tanımı olmadığını, nerede ve nasıl saklanacağına dair bilgilen muğlakta kaldığını belirten Kavcıoğlu "Bir kere tanımı yok. Bu bir varlık mı, mal mı, nerede saklayacaksınız? Bunların hepsi çok muğlak. Bunlarla ilgili düzenlemeler yapılırken sıkıntılı durumlar var. 2 hafta içerisinde düzenlemeler sanırım bir noktaya gelecek. Dışarıya müthiş bir para trafiği var. Şu an bizi çok rahatsız eden bir para trafiği var Türkiye'den dışarıya, kripto para. Giden paranın nereye, kime gittiğini bilmiyorsunuz" açıklamasında bulundu.

HERKES YORUM YAPIYOR

MB Başkanı Kavcıoğlu televizyonlara çıkan herkesin düzenlemeler ilişkin yorum yaptığını ve bu konu hakkında çok müzdarip durumda kaldıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günler TCMB kripto para ile ödemeleri 30 Nisan'dan sonra yasak olacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 17
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize göre TC nin bugün en çok ihtiyacı olan yasa AHLAK ve kişilere saygı veya canlılara saygı yasası çıkarılmalıdır.Çıkarılır mı?Elbette hayır.Önce Bugün 101.yılını kutladığımız TBMM nin vekillerine sormalı ve soruyoruz;AHLAK yasasına neden yanaşmıyorsunuz.Efendim zaten var.var olan çok eksikki Ülkemiz bu hale geldi.Getirilmesine duyarsız kalanların şu mubarek gecede yüce ALLAH hepimize ibret olması için gereğini yapar İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Duran 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahlakı yasa ile mi getireceksiniz?
    Cevapla
  • Vatan bayrak 2 yıl önce Şikayet Et
    Yasayla ahlak mı olur olan yasalar hangi konuda Bizim insanımızın milli ve manevi yarıya örtüşüyor
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kara para olsun, yurtdışına varlık kaçırma olsun kripto paralarla yapmanın önüne geçmek için ulaşımını engelle, bankalar ve diğer ödeme sistemlerinin aracılığına yasak getirirsen kimse işlem yapamaz.
    Cevapla
  • Dijital / Kripto 2 yıl önce Şikayet Et
    Belki de ulusal devletler kendi dijital paralarını piyasaya sürmeden önce, küresel kripto paraların patlatılması için düğmeye basmışlardır.
    Cevapla
  • MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Paranın yurtdışından ülkeye girişini yapmanız için gereken şey birkaç güvenilir firma listesi yayınlayıp vatandaşa güvence vermenizdir.Alım-satımlarda vergi de aldınmıydı al sana devlete bir kaynak daha.
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto piyasası Pandeminin NEDENİ'dir, SONUCU değildir.Covidi antijenik sapma ve kayma ile planlayanlar önce Blockchain'i kurdular bu sistemi yaymak için kaos lazımdı bunu da Hollywood'da hazırladılar.Son 20 yıla bakın Hollywood'da kaç tane Virüs/Kıyamet filmi çekilmiş. Önce insanları hazırla sonra gerisi gelir. Oyunu planlayanlar parsayı toplayacaktır oyunu kuran kazanır hele ki Krupiye(Satoshi Nagamoto veya E. Musk) de onların adamıysa.Dolar(abd battığı için) batıyor bunun yerine hiç bir yere bağlı olmayan Kripto parayı oluşturdular ki kimin eli kimin cebinde belli olmasın.İNSANLARIMIZ bu Tuzaktan uzak durmalı yoksa İnsanları intihara kadar sürükleyecek kısır döngüye dönüşecektir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle