Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı'ndan kripto para açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye’nin kripto paralarla ilgili çalışmasını kısa sürede tamamlayacağını söyledi.

GİRİŞ 22.04.2021 15:47 GÜNCELLEME 22.04.2021 16:00
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem kripto paralarla ilgili çalışmaların yakında tamamlanacağını belirterek "Türkiye, küresel tarafı da takip ederek kendi ekonomi sistemine de uygun, onunla barışık piyasa düzenlemesi yapacaktır" dedi.

Thodex'in merkezinde arama yapılıyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Bloomberg’in sorusu üzerine, “Bu konuda başta merkez bankamız olmak üzere ilgili kurumlarımız çalışıyorlar. Bu konudaki düzenlemeler reform programımızda da var. Burada esasında saadet zincirleri oluşuyor. Bu konuda hem vatandaşlarımızın tasarruflarını doğru değerlendirmesi açısından hem de haksız kazanç elde eden yapıların oluşmaması açısından çok hızlı düzenlemeler yapılması gerektiği kanaatindeyim ve bu da en kısa zamanda yapılacak.” dedi.

Çavuşoğlu'ndan Thodex açıklaması

Ertem, bu konudaki regülasyonların küresel bağlamdan ayrı olmayacağını vurgularken, “Geçen gün yapılan düzenleme çok sayıda merkez bankası tarafından da yapılan, yapılmakta olan düzenlemeydi. Türkiye, küresel tarafı da takip ederek kendi ekonomi sistemine de uygun, onunla barışık piyasa düzenlemesi yapacaktır” diye ekledi.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in havalimanından çıkış görüntüleri

MERKEZ BANKASI 30 NİSAN İTİBARİYLE YASAKLAMIŞTI

Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta yayımlanan yönetmelikle, 30 Nisan itibarıyla kripto varlıkların ödemelerde doğrudan ya da dolaylı şekilde kullanılmasını yasaklamıştı. Ayrıca ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer ya da ihraç hizmeti gibi süreçlerde aracılık edemeyecekleri hükme bağlanmıştı.

Hukukçular peş peşe 'Thodex' açıklaması! Yapılması şart

YORUMLAR 36
  • Gölge 2 yıl önce Şikayet Et
    Borsada düzenleme yapılır, spk adam gibi denetleme yaparsa kimse coine gitmez
    Cevapla
  • Virtual Coin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanal para var zaten adı da banka hesabı. Hem de otomatik nemalanır istersen sen. Kripto şifre demek maksat devlet bana karışamasından ibaret. KARA PARA KISACA. Devlet kontrolünde şifreli sanal parayla alışveriş var zaten kredi kartıyla, dokunmatik kartlarla, ceple, internetle. Devletin kendi kripto TLsi falan da okumuş cahil saçması. Kriptonun bütün olayı SIĞ olması. 1 2 milyar dolar girip çıksa olay. Eninde sonunda varacağı yer gene banka hesabının zaten şuan olduğu konum hiç başka bir artısı da yok geçmenin. Tabi oraya geçerken TEK SEFERDE değil de adım adım olacak ilk giren zengin olacak falan. Ondan bu devlete de sızmış "KRİPTO UZMANI" düzenbazların heyecanı. Aynı film.
    Cevapla
  • alican martı 2 yıl önce Şikayet Et
    kripto paralar zaten istenmeyen pis devletlere ve onların üçkağıt paralarına karşı yapıldı. gelecek kripto paralarda. boşuna direnmeyin.
    Cevapla
  • engin kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    olmayan bir para ancak sizin gibi çalışmadan zenginlik isteyenlerin başvuracağı bir yöntem sonuçta eşekler soyulacak devletten yardım isteyecekler.para elinde olan paradır.olmayan para yalan para.yok hackerler saldırmış filan yalan sadece soygun düzeni.soygun düzenini savanmak çok ilginç
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto paralar sizin gibi kerizleri güzel söylemlerle tokatlamak için yapıldı Not yazan : 5 Star hacker
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Saadet zincirinin kara para aklamanın babası hemde.
    Cevapla
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kriptocular hangi dinden de vaazını almadıkları para işlerine dalıyorlar, devlet en az yüzde 50 vergi koysun sokaktaki çocuklar dahil kripto derdinde yattıkları yerden para kazanmayı seven insanlar üşüşmüş hep
    Cevapla
  • yakuza 2 yıl önce Şikayet Et
    ahahahahahah kazanamayan bir kisi daha ben 300bin kaldırdım
    Cevapla
  • Hhhh 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun aynen böyle düşünüyorum ağzına sağlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle