Hukukçular peş peşe 'Thodex' açıklaması! Yapılması şart

Kripto para borsası Thodex’in işleme kapanmasının ardından avukat Üsame Ceran ve Kerem Bilen bundan sonraki süreçte yaşanılacakları değerlendirdi.

Hukukçular peş peşe 'Thodex' açıklaması! Yapılması şart
Hukukçular peş peşe 'Thodex' açıklaması! Yapılması şart
GİRİŞ 22.04.2021 13:40 GÜNCELLEME 22.04.2021 13:58
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kripto para borsalarından Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yurt dışına kaçtı, geride 391 bin mağdur bıraktı. Yaklaşık 2 milyar dolarla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtığı belirtilen Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç örgütü kurmak" suçundan re'sen soruşturma başlatıldı.

Yaşanan gelişme borsada yatırım yapanları endişelendirdi.

"DEVLET ÖNLEM ALMALI"

Bundan sonraki süreçte yaşanılacakları değerlendiren

Avukat Kerem Bilen, “Thodex’in sahibinin yurt dışına çıktığıyla ilgili haberler devletin bu konuyla ilgili önlem alması gerektiğini gösteriyor. Thodex’e yatırım yapan 400 bin kişiden söz ediliyor. Çok fazla insan var.

Bundan sonraki süreçte devletin bu tarz firmalara lisanslama yapması ve firmalar hakkında yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor.

"YERLİ VE YABANCI YATIRIMCI KAÇAR"

Sermaye bu nedenle yurt dışına kaçarsa ülke olarak zarar görürüz. Yabancı ve yerli yatırımcıların Türk borsalarından kaçışına neden olur bu durum. Bu borsaların sağlam temellere oturtulması gerekiyor. Şu anda faaliyette olan iyi kripto para borsalarının da bu durumdan zarar göreceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ARAŞTIRILMASI ZOR OLACAKTIR”

Çiftlik Bank vurgununu hatırlatan avukat Bilen, “Çiftlik bankta da fazla mağdur vardı. Ama en azından orada bir şirket vardı. Burada yasal düzenlemesi olmayan bir kurumdan bahsediyoruz. Daha sıkıntılı bir durum olduğunu düşünüyorum. Araştırılması daha zor olacaktır. Bu tarz borsalarda denetimlerin daha sıkı olması lazım. Yatırımcıyı koruyucu düzenleme yapılması lazım” dedi.

"FARUK FATİH ÖZER’İN TAYLAND’A KAÇTIĞINI GÜVENİLİR BİR KAYNAKTAN TEYİT ETTİK”

Avukat Üsame Ceran ise olayın mağduru çok fazla insan olduğunu söyleyerek “Sancılı bir süreç olacak yatırımcı açısından kötü bir durum. Bundan sonra borsalara güven azalacak. Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in 2 gün önce Tayland’a kaçtığını güvenilir bir kaynaktan teyit ettik. Türkiye tarihinin en büyük vurgunu gibi görünüyor. Bizim tespitlerimize göre 1 milyar doların üzerinde bir kripto varlık söz konusu. Yatırımcılar açısından son derece üzücü ve talihsiz bir haber.

"KRİPTO BORSALARDAN TEMİNAT İSTENEBİLİR"

Türkiye’de kripto para alım-satımı yapan kişilerin bundan sonraki süreçte çok daha dikkatli olacağını düşünüyordum. Hali hazırda Türkiye’de faal diğer borsaların da bu gelişmeden olumsuz etkileneceği kanaatindeyim.

Son olarak Türkiye’de bu gelişmeyle birlikte kripto borsacılığına yönelik bir regülasyon bekliyorum. Kripto borsalardan teminat istenebilir. Fakat netice itibariyle kripto varlıklarımızı soğuk cüzdanda tutmuyorsanız day-trading yapıyorsanız bu borsalardan birine güvenmek durumunda kalıyorsunuz. Kripto para piyasasındaki en büyük handikap da budur.

Yatırımcılara dünya çapında güvenilirliği olan, büyük ülkelerde hisseleri halka arz edilen borsaları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • kıllı şemsedin 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim türk kripto borsaları maalesef ki dolandırıcı en fenasını bu yaptı diğerleride direk dolandırmasalarda dolaylı olarak zaten dolandırıyorlar criptolarda hareketlenme başladı mı sistemi kapatıyorlar insanlar bırakın işlem yapmayı siteye bile giremiyor buda ister istemez insanların zarar etmesine neden oluyor
    Cevapla
  • meteoor 3 yıl önce Şikayet Et
    uluslararası bir firma daha batarsa guzel olur
    Cevapla
  • dürüst 3 yıl önce Şikayet Et
    alınteri olmayan paradan hayır gelmez millet akıllanmıyor örneği tosuncuk
    Cevapla
  • Patates 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin özeti alın teri olmadan kazanmak istemeniz sizi sıkıntıya sokar istesenizde istemesenizde kaybetmeye mahkumsunuzdur.
    Cevapla
  • Sogan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Uyan artık 3 yıl önce Şikayet Et
    Rüyalar gerçek olsa güneşi durdururdum, yanardağlarda tüten ateşi söndürürdüm...bu şarkıyı eskiler hatırlar. Zenginlik kanaattir. Hadis-i şerifte şöyle buyrulur.insan iki şeye doymaz.uzun ömür ve çok mal edinme..ama en sonunda sadece 5 metrelik bir kefenle gider ahirete
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle