Milli helikopter lazerle görecek

Helikopter kazalarında önemli yer tutan tel veya engele çarpma durumunun önüne geçilmesi için yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Aktif Helikopter Engel Tespit Sistemi’nde (HETS) sona gelindi.

Milli helikopter lazerle görecek
Milli helikopter lazerle görecek
GİRİŞ 22.04.2021 08:55 GÜNCELLEME 22.04.2021 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pilotu uygun zamanda engellere karşı ses ve görüntü ile uyaracak sistem, bu yıl içinde testleri tamamlanarak helikopterlere takılacak. Helikopter engel tespit sistemleri aktif ve pasif sistemler olarak ikiye ayrılıyor. Aktif sistemlerde radar/LIDAR gibi algılayıcılar, pasif sistemlerde ise yazılım tabanlı çözümlerle engel farkındalığı yaratılıyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, helikopter platformları başta olmak üzere, hava araçlarının alçak irtifa uçuş koşullarında seyir güvenliğini artırmak amacıyla, fiber lazer tabanlı Aktif HETS Projesi 2019’da başlatıldı. Yerli ve milli imkanlarla Meteksan Savunma tarafından başlatılan HETS projesinde sona gelindi. Testlerin tamamlanmasının ardından sistem, başta mevcut ve yeni nesil genel maksat helikopterleri ile çeşitli hava platformlarına entegre edilecek.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • SİHA 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla