Erdoğan duyurdu: Kısa çalışma ödeneği uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakika yapmış olduğu açıklamaya göre Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 21.04.2021 15:37 GÜNCELLEME 21.04.2021 17:16
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, milletin evinde turizm sektörünün temsilcileriyle verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti.

KDV İNDİRİMLERİ HAZİRAN SONUNA KADAR UZATILDI

Toplantıda, turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini, sektörel kazanımları nasıl daha ileri götürebileceklerini ele aldıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Toplantımız esnasında sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilme kararı aldık.

Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE NEFES ALINACAK

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak kısa çalışma ödeneğinin artırılması yönünde talepte bulunduklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması ile nefes alınacak” dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada şunları dedi:

“Talebimizin kısa sürede cevap bulması işverenler ve işçilerimiz adına oldukça sevindirici. Kısa çalışma ödeneği işverenleri rahatlatacağı gibi çalışanlara da bu zor dönemde nefes aldıracaktır. En önemlisi Haziran sonuna kadar yeniden kısa çalışma ödeneğinin tüm sektörler için ve Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak olması sevindirici. Bununla birlikte turizm sektöründe mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesi yönünde alınan karar da ekonominin dinamiklerinin gelişmesi bakımından olumlu kararlar. Esnafımızı en çok zorlayan diğer bir önemli konu ise kira stopajıdır. Daha önce yüzde 20’ den yüzde 10’a düşürülen bu oranın da pandemi sonuna kadar sıfırlanması esnaf ve sanatkarımızı rahatlatacaktır.”

TÜM ÇALIŞMA HAYATININ İHTİYACI VARDI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu imzasıyla yapılan ortak açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılmasını çok kıymetli buluyoruz. Salgınla mücadele sürecinin devam etmesi başta olmak üzere, son dönemde yaşanan diğer zorluluklar sebebiyle tüm çalışma hayatının ihtiyacı vardı. Öncelikle bu konuda yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, kendisi nezdinde tüm ilgililere teşekkür ediyoruz. Devletimizin koordinasyonunda, Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve TOBB olarak işçi ve işverenleri koruyan ve destekleyen bu uygulamanın devamı için teşekkür ediyoruz."

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 37
  • Yusuf.ir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kısa nede uzun bir para yok bir verseler bin alıyorlar tamam.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    yerinde bir karar oldu yılsonuna kadar olsa daha iyiydi oda olur zaten çalışması gerekenler çalışıyor böyle sıkıntılı dönemlerde birlik dayanışma ile aşılacak bu sıkntılar inşaallah buda bir imtihandır ALLAH yar ve yardımcımız olsun.yalnız büyükşehirler çok kalabalık avrupayamı rusyayamı külfet çıkarılacak suriyedeki savaş bitmeli ve onlarda sıkıntı içindeler anayurtlarına dönmeliler bunun sebebi başta avrupa ve rusyadır
    Cevapla
  • Gülçin kaçar 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar yalan söyleyince ruhlarının çirkinliği yüzlerine vuruyor ...
    Cevapla
  • Mehmet keser01 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim otel nakdi ücret desteğine başvurdu ve personeli böyle sigortasız çalıştırıyor.ama kısa çalışma ödeneği uzadı nasıl olacak şimdi.
    Cevapla
  • boşver 2 yıl önce Şikayet Et
    patronlar yaşadı yine işçiyi pandemide gösterip üretime devam ediyorlar ne arayan var ne soran ne denetleyen kendileri çalıp kendileri oynuyor uzaması hiç iyi olmadı dünya fani ölüm hani bakalım nasıl vereceksiniz hesabı
    Cevapla
  • Törkiş eyirlayn 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim 10 tane şöförüm var kardeşim geçen yıl nisanda başvurdum destek aldım haziranda iptal ettirdim. Tüğü bitmemiş yetimin hakkı var o parada kimse kusura bakmasın ama çıkar bir yerlerden hayrını göremez. Hiçte gözüm yok öyle devletin yaptığı yardımları yalan dolanla kendime etmekte. Ama dediğin gibi çevremde çok hemde haddinden fazla hile yapan. Keşke ihtiyacı olana fazlası ile verilse ama zenginlerden fırsat yokki ALLAH gözlerini doyursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle