İstanbul'da ramazan sonrası ekmeğe zam yolda

Geçen yıl ekim ayında İstanbul'da ekmek fiyatlarına yüzde 20 zam yapılmıştı. İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırıncılar ekmeğe zam yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul'da ramazan sonrası ekmeğe zam yolda
İstanbul'da ramazan sonrası ekmeğe zam yolda
GİRİŞ 21.04.2021 10:41 GÜNCELLEME 21.04.2021 11:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul’da yıllardır iki farklı ekmek fiyatı uygulanıyor. Valilik ve fırıncılar odasından oluşan komisyon yaygın olarak satılan ekmeğin fiyatını belirlerken, İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) kayıtlı olan fırınlar ise ticaret odasının oluşturduğu komisyonda kendi fiyatlarına karar veriyorlar.

Son olarak geçen yıl ekim ayında hem İTO’ya bağlı fırınlar hem de fırıncılar odasına bağlı fırınlar İstanbul'da ekmek fiyatlarına yüzde 20 zam yapmıştı.

FIRINCILAR ODASI'NIN GÜNDEMİNDE DEĞİL

İTO komisyonundan geçen zam kararının, salgının pik yapması ve ramazana denk gelmesi nedeni ile dondurulduğu bildirildi. Ramazan sonrasında ekmeğe yüzde 15 zam yapılarak 200 gramlık ekmeğin 1,75, 240 gramlık ekmeğin de 2 TL’den satılacağı kaydedildi. Dünya gazetesinden Yener Karadeniz'in haberine göre İstanbul Fırıncılar Odası’nın gündeminde ise henüz bir zam olmadığı belirtildi.

YORUMLAR 4
  • zengi 3 yıl önce Şikayet Et
    ekmeğimi kendim yapiyorum B-)
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yapsınlar bakalım,bana koymaz,çünkü artık kendi ekmeğimi kendim yapıyorum,hemde en iyisi,çeşitli,kepek,yulaf ve buğday unu ,maya aldım.marketlerde lüx ekmeklere baktım,onlar gibi biraz süt,az ceviz içi,üste çöreotu susam,marketin 5-6 tl ye sattığı lüx ekmeği 2 tl ye mal ediyorum.hemde daha kaliteli,bol malzemeli,herkese tavsiye ederim-kendi ekmeğini kendin yap-
    Cevapla
  • TaTaNGa 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl Ekim ayı değil.yaklaşık 6 ay önce denilse daha mantıklı bence.
    Cevapla
  • yuhh 3 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon bu kadar düşükken ikinci zam nasıl yapılır, Hiç mi enflasyon rakamlarını takip etmiyorlar?
    Cevapla