Kriz büyüyor! İngiliz hükümetinden 40 milyar dolarlık dev satışa müdahale!

İngiltere, ABD'li Nvidia’nın çip üreticisi Arm’ı 40 milyar dolara satın alma teklifini ulusal güvenlik gerekçesiyle incelemeye aldı.

Kriz büyüyor! İngiliz hükümetinden 40 milyar dolarlık dev satışa müdahale!
Kriz büyüyor! İngiliz hükümetinden 40 milyar dolarlık dev satışa müdahale!
GİRİŞ 20.04.2021 17:06 GÜNCELLEME 20.04.2021 17:09
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli çip tasarım şirketi ARM Holdings'in 40 milyar dolara Amerikalı grafik çipi uzmanı Nvidia’ye satışı gündemdeydi. Ancak son anda İngiltere müdahale etti.

BBC'nin haberine göre 40 milyar dolarlık satış için İngiliz hükümetinin engel kararındaki sebep ulusal güvenlik gerekçesi olarak açıklandı. Şirket satın alma için Eylül 2020'de teklifte bulunmuştu.

Subaru üretimi durdurdu

İkinci elde kral hala onlar!

Çipten sonra otomotivde yeni kriz: Kauçuk

Hem marka koruma sözü hem de istihdam arttırma sözü işe yaramadı. İngiltere Dijital ve Kültür Bakanı Oliver Dowden satış sürecine müdahale eden tebligatı gönderdi. 

Nvidia Yönetim Kurulu Başkanı Jensen Huang yaptığı açıklamada “ARM’nin merkezi Cambrigde’te kalmaya devam edecek. Merkezi büyüteceğiz ve dünya klasmanında bir yapay zeka tesisi inşa edeceğiz. Sağlık, bilim, robotik, sürücüsüz araçlar ve diğer alanlardaki gelişmeleri destekleyeceğiz” demişti.

ARM ürünlerini kullanan şirketler arasında Apple, Samsung, Huawei ve Qualcomm gibi devler yer alıyor. ARM, 180 milyar adet çip üretiyor. 

YORUMLAR 49
  • Düzeltme 2 yıl önce Şikayet Et
    ARM çip üretmez, tasarlar. Üretimi başka firmalar yapar.
    Cevapla
  • Yurttaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Saman kafalar devletten geçinen seker üretimini bile devletten bekleyen FOSİL c.h.p zihniyetine nasıl anlatsak.Bir ülke ancak ÖZEL SEKTÖRLE daha zengin ve güçlü olur.sabancı koç gibi 10 firmamız daha olsa milli gelir ikiye katlanır.Artı yeni teknoloji yazılim ureten yerli firmalarımiz olursa avrupayı yakalariz.Yoksa 50 sene öncesinin anlayışıyla ancak yerimizde sayarız.
    Cevapla
  • Mina 2 yıl önce Şikayet Et
    Konunun CHP ile ne alakası var anlamadım. Nasıl bir bağlantı bulabildiniz çok şaşırdım.
    Cevapla
  • Sosyete 2 yıl önce Şikayet Et
    Saman kafa demek ile az bile demiş bu onlar için kendilerine bir iltifatdır. Biz çok daha ağırlarını söylüyoruz kendilerine
    Cevapla
  • WWW 2 yıl önce Şikayet Et
    Bozok chplilerin bu ülkenin insanı gibi davranmalarını bekliyoruz "dünyanın en iyi işini yapsanız yine karşı çıkacağız muhalif olacağız" diyen chp bu ülkenin insanı olduğunu göstermesi gerekir.
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Kötü söz sahibinindir, chp li değilim ama chp li de bu ülkenin insanı ve bu ülkenin insanına saman kafa vs gibi hakaret eden bu şahsı kınıyorum..
    Cevapla
  • Memoks 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye anakart , ram ve çip uretirse işte o zaman dünya lideri oluruz . İleri teknoloji , düşük maliyet ve yüksek kazanç bu işte .
    Cevapla
  • Akif Armutçu 2 yıl önce Şikayet Et
    telekoma biz de el koymalıyız.
    Cevapla
  • 2run 2 yıl önce Şikayet Et
    burdan Türk Telekom’u Lübnanlılara peşkeş çeken CHP ve kılıçdaroğluna yazıklar olsun diyorum
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam el mi koymuş okuma yazman yok sanırım.. başka ülkeye satışını istemiyor yerli ve milli kalsın istiyor ama el koyarak değil.. biz de sn Cumhurbaşkanımız ve tüm Türk milletimiz sayesinde bu seviyeleri yakalayacağız İnşalah
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten devlette.. Yonetim kurulu baskani eski BTK baskani ve bakan yardimcisi..
    Cevapla
  • Furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Arm bütün cep telefonlarının işlemcisinin temeli olan cotex mimarisini tasarlıyor. Ve alanında tek rakibi yok. Nvidia gpu üreticisi ve alanında bir numara. CPU üreticisi AMD Nvidia'nın en büyük rakibi ATİ yi satın alarak nvidiaya rakib oldu AMD inteli 2006 da geçmişti sonra uzun yıllar geride kaldi ryzen mimarisi ile inteli takrar geçti. Bizim de böyle teknoloji şirketlerimiz odası lazım. Bu şirketlerin ürettikleri teknolojilere sahip değilseniz bir hicsiniz . Nükleer güçten daha etkili ARM, İNTEL , AMD VE NVİDİA bin ürettiği teknolojiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle