En yetkili isim açıkladı! Türkiye'den vazgeçmiyorlar

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, uçuşların durdurulması nedeniyle Rus turistlerin çoğunluğunun, destinasyonlarını değiştirmediğini bildirdi.

En yetkili isim açıkladı! Türkiye'den vazgeçmiyorlar
En yetkili isim açıkladı! Türkiye'den vazgeçmiyorlar
GİRİŞ 19.04.2021 21:30 GÜNCELLEME 19.04.2021 21:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Federasyon Konseyi Toplantısı'nda, ülkedeki turizm sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Lomidze, Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları sınırlandırması kararı sonrasında nisan ve mayıs ayı planları iptal olan turistlerin yeni destinasyonlara yönelip yönelmedikleri hakkında, tur operatörleriyle bir araştırma yaptıklarını dile getirdi.

Lomidze, "Şu anki tabloya göre Rus turistlerin yaklaşık yüzde 15'i Rus tatil beldelerine yeniden rezervasyon yaptırıyor, yaklaşık yüzde 18-20'si Küba'nın lider olduğu diğer destinasyonlara yeniden rezervasyon yaptırıyor. Geri kalan yaklaşık yüzde 60 ise başka tarihlerde Türkiye'ye gitmeyi bekliyor, ümit ediyor." ifadelerini kullandı.


 Nisan-mayıs dönemi için Rusların Türkiye'de 500 bin tur satın aldığını anımsatan Lomidze, şimdilik Rusya içi destinasyonlardaki ek yükün 50-60 bin kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 12 Nisan'da yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşları, 15 Nisan-1 Haziran tarihlerinde sınırlandırma kararı aldıklarını açıklamıştı.

 

YORUMLAR 6
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben kendi ülkemde bu kadar ucuz ve kaliteli tatil yapamıyorum tabi vazgecemezler.Gercekten Vatandaşlarımız çok iyi şartları hakediyor.Ama işsizlik Enflasyon bitmedikçe o günleri göremeyiz.Benim tek kriterim İşsizlik ve enflasyon bundan sonra başka birşeye inanmam
    Cevapla
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    corana tavan yapmiş. normal değilmi.
    Cevapla
  • marslı abuzittin 2 yıl önce Şikayet Et
    hizmet sektörüne bu kadar ağırlık verirsen böyle ağzın açık başkasını beklersin. gelsin para versin bende hizmet edeyim diye. imalat imalat imalat... ahlaksızlıktan başka ne katkıları var... iyi oldu rusya yasakladı. gitsin başka yerde yapsınlar ahlaksızlıklarini.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki vazgeçmezler en ucuz tatil çapulcu turiz bile krallar gibi tatil yapıyorlar
    Cevapla
  • Metehan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çapulcu mapulcu ülke ekonomisine büyük katkısı var turizm Türkiye için çok önemli bunun çoğuda Rus turistler oluşturuyor.
    Cevapla
  • Mlk 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın ama o turistlerin Türkçesi bile seninkinden iyidir bu nedir arkadaş bir doğru düzgün yazıp konuşmayı öğrenemediniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle