RK'dan, DYO Boya'ya 21 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 21 milyon 36 bin lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RK'dan, DYO Boya'ya 21 milyon lira ceza
RK'dan, DYO Boya'ya 21 milyon lira ceza
GİRİŞ 19.04.2021 18:09 GÜNCELLEME 19.04.2021 18:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, bayilerinin yeniden satış fiyatlarını belirleme ve müşteri ve bölge kısıtlamasına gitmeye yönelik uygulamalarının, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediğinin tespiti için yürütülen soruşturma tamamlandı.

Kurul, soruşturmada, bayilerinin yeniden satış fiyatlarını belirleme, müşteri ve bölge kısıtlamasına gitmeye yönelik uygulamaları ile kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 21 milyon 36 bin 866 lira idari para cezası verdi.

Söz konusu para cezası, şirketin 2020 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ömer Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Marketlere ve büyük şirketlere ne zaman sıra gelecek 2-3 internet sitesiyle 2-3 tane market tüm sektör esnafları bitirdi Şirketler 5 TL ye kendi bayisine mal veriyor Sonrada aynı şirket aynı malı bilindik sitelere dükkan açıp 3 TL ye veriyor Hani nerde adalet nerde ticaret ahlakı
    Cevapla