TOKİ'den konut ve işyeri alanlara yüzde 20 indirim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'den konut ve iş yeri satın alan vatandaşlara yüzde 20 indirim yapılacağı müjdesini verdi.

TOKİ'den konut ve işyeri alanlara yüzde 20 indirim
TOKİ'den konut ve işyeri alanlara yüzde 20 indirim
GİRİŞ 19.04.2021 16:28 GÜNCELLEME 19.04.2021 18:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'den konut ve iş yeri satın alan vatandaşlara yönelik yeni bir kampanya başlatılacağını duyurdu.

Bakan Murat Kurum, "TOKİ'den konut ve iş yeri satın alan ve taksit ödemeleri devam eden vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine, daha önce de düzenlediğimiz yüzde 20 indirim kampanyamızı bu yıl da tekrarlıyoruz. Kalan taksit sayısı 12’den fazla olan ve borcunun tamamını ya da yüzde 25’inden fazlasını peşin ödeyecek hak sahiplerine yüzde 20 indirim yapıyoruz. Vatandaşlarımız kampanyamızdan 21 Nisan-28 Mayıs tarihleri arasında faydalanabilecekler. Hayırlı uğurlu olsun"  dedi.

KAMPANYADAN YARARLANMA ŞARTLARI

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 21 Nisan-28 Mayıs tarihlerinde ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.

Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında, söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan, TOKİ tarafından satışları 2019 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 sonu itibarıyla başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabilecek.

Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

YORUMLAR 15
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    İki kez başvurduk çıkmadı. Şimdide başka ile taşındık,1 seneyi doldurmanız lazım mış. Kirada çok zorlanıyoruz. Kira fiyatlarına bir dur denmeli yada toki daha çok artırılmalı
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Caiz mi peki bu yapilan
    Cevapla
  • yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ya ya şa şa şa bakan kurum çok yaşa
    Cevapla
  • Karadenizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulama en alk kesim olan üç kuruş artıra artıra birikim yapabilen en gariban vatandaşı rencide eder.. şöyleki bütün imkanlar hep parası olan vatandaşa ve iş dünyasına paylaşılıyor.. garibin ağzına bir parmak bal çal yalasın dursun izlenimi verir.. unutulmamalıdır ki gerçek vatanseverler her zaman en alt kesimden çıkar...Bu benim nacizane fikrim.. eğer indirim olacaksa herkes için olsun Abdulhamit Han her alanda her nerede ne yaptıysa böyle yapmıştır..
    Cevapla
  • Klavye cahilleri 3 yıl önce Şikayet Et
    TOKİ'den daire aldım tüm şartlar belli.100 liralık dairede 500 TL degil cahil iyi bi arastir sonra yaz gic.2+1 dairem 110 bin lira Çankırı gibi 1+1 in 145 bin olduğu yerde.sirf muhalefet için çamur atmayın varsa vijdaniniza bırakıyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle