Bitcoin'deki ani düşüşün nedeni belli oldu

Kripto para birimlerinin çoğunda yaşanan ani değer kaybının sebepleri merak ediliyor. Uzmanlara göre, büyük miktarda bitcoin madenciliğinin yapıldığı Şincan'daki elektrik kesintisi fiyatları düşürdü.

Bitcoin'deki ani düşüşün nedeni belli oldu
Bitcoin'deki ani düşüşün nedeni belli oldu
GİRİŞ 19.04.2021 10:46 GÜNCELLEME 19.04.2021 10:48
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin ve alternatif kripto paralarda bugün yaşanan sert düşüşün, Çin'in Şincan bölgesindeki elektrik kesintisiyle bağlantılı olduğu belirtiliyor. Buna göre, dünyanın en fazla Bitcoin madenciliğinin yapıldığı bölgedeki kesinti nedeniyle, Bitcoin ağının neredeyse yarısı 48 saat boyunca çevrimdışı kaldı.

“SEL VE GÜVENLİK NEDENİYLE BAKIM YAPILDI”

Önde gelen kripto para takip ve analiz sitesi CoinMarketCap, Bitcoin'de yaşanan düşüşün ve panik satışlarının arka planında Çin'in Şincan bölgesindeki elektrik kesintisinin bulunduğunu yazdı. Habere göre, hem sel baskınları hem de bir güvenlik sorunu nedeniyle elektrik santrallerinde bakım onarım çalışması yapılırken, 48 saat içinde Bitcoin ağının neredeyse yarısı çevrimdışı kaldı.

“HASH ORANLARI DÜŞTÜ”

Haberde, Çin'in Şincan bölgesi Bitcoin madencilerinin önemli bir kısmına elektrik sağladığı, bu nedenle elektrik kesintisi sırasında madencilik cihazının çalışma hızını ifade eden 'hash rate (hash oranı)' değerlerinde düşüş yaşandığı belirtildi. Piyasa analisti Willy Woo da, Bitcoin'in hash oranları ile fiyatlarının her zaman bağlantılı olduğunu, bugünkü fiyat değişiminin de hash oranlarındaki çöküşten sonra geldiğini söyledi. Woo, bugünün Kasım 2017'den beri en keskin hash oranı düşüşüne sahne olduğunu belirtti; oranların artık normale dönmüş göründüğünü ekledi.

YORUMLAR 33
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka sistem sanal da orda uretim satma olsa bile cok yerde sorun yok ustelik elektirik gitmis olsa bile cok insanlar da internet paket var kisaca suclu bu degil o zaman bir saldiri yada elektirik gitmis olsa hepsi batacak mi yada en ufak saldiri ile bitecek demek bugun haber de var idi appleye sandiri olmus bilgiler calismis deniyor kisaca sanala fazla guvenme bence bazi ulke de bu sistem buyuk saldiri olacak gibi o zaman sanal para hayali para olacak birileri ne var ise alip gider yada senin hesap girip sifre yanlis olsa bile bir kac deneme sonra kapanir ise babayi alirsiniz
    Cevapla
  • Nobut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bedava peynir anca fare kapanında!
    Cevapla
  • UĞUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar borsada bolca keriz silkelediler şimdi şekil değiştirmiş hali ile devam ediyor
    Cevapla
  • derbeder 3 yıl önce Şikayet Et
    sadet zinciri oldu bu artık
    Cevapla
  • Unut ma 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekte ne oldu? Cevap birkaç TOSUNCUK, binlerce ahmak. Ben yiyemiyom al sen ye!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle