Beyaz et sektörü tavuk zammını böyle savundu

Tavuk eti fiyatına ilişkin değerlendirmelerin bütün tavuk üzerinden yapılmasını isteyen BESD-BİR, “Parça ürünler katma değerli ürünler olduğu için bütün tavuğa oranla daha yüksek fiyatlıdır" açıklaması yaptı.

Beyaz et sektörü tavuk zammını böyle savundu
Beyaz et sektörü tavuk zammını böyle savundu
GİRİŞ 16.04.2021 10:29 GÜNCELLEME 16.04.2021 10:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Beyaz et ürünlerine ilişkin yılın belirli zamanlarında fiyat artışlarına yönelik olumsuz haberler yapıldığına dikkat çeken BESD-BİR, tavuk eti fiyatına ilişkin değerlendirmelerin bütün tavuk üzerinden yapılmasını istedi. Açıklamada, “Parça ürünler katma değerli ürünler olduğu için bütün tavuğa oranla daha yüksek fiyatlıdır. Bu yüzden parça ürünlerin fiyatları üzerinden değerlendirme yapılması gerçekçi değildir” denildi.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), tavuk eti, özellikle tavuk kanat fiyatlarındaki artışa yönelik eleştirilere ilişkin bir açıklama yaptı.

“TAVUK PARÇA FİYATLARI DEĞİL, BÜTÜN TAVUK BAZ ALINMALI”

Beyaz et üretimine ilişkin yılın belirli zamanlarında fiyat artışlarına yönelik olumsuz haberler yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bu haberlerde tavuk parça fiyatları baz alınarak, tavuk fiyatlarının yüksek olduğu ve fazla artışlar yapıldığı öne sürülmektedir.

Tavuk eti ürünleri bütün tavuk dışında göğüs, but ve kanat ürünleri olarak 4 ana gruptan oluşur. Belirtmek isteriz ki, tavuk eti fiyatına ilişkin yapılacak değerlendirmelerin bütün tavuk üzerinden yapılması doğru olacaktır. Parça ürünler katma değerli ürünler olduğu için bütün tavuğa oranla daha yüksek fiyatlıdır. Bu yüzden parça ürünlerin fiyatları üzerinden değerlendirme yapılması gerçekçi değildir. Aksi hatalı hesaplamaya sebebiyet vermekte ve kamuoyuna yanlış bilgi aktarmaya yol açmaktadır.”

YORUMLAR 18
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bilinçli oyunlar firmalar karar alıyor canlı girişini azaltıyorlar ondan sonra tavuk yok deyip zamı yapıştırıyorlar.besdbir de bunu biliyor
    Cevapla
  • Mehmet kaptan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin ne çok utanmazı varmış bu vicdan yoksunlarına yazıklar olsun mübarek günümü kolladınız zam için çok ayıp bn utanıyorum bunlara söz söylemeye yazık
    Cevapla
  • Fahri yüce 2 yıl önce Şikayet Et
    Tavuk ciğeri 6 tl den 14 .25 tl oldu vijdansızlar fakirin eti de gitti salımlar tok yemez inşallar
    Cevapla
  • Rıfat 2 yıl önce Şikayet Et
    20 liraya satılan kanat 28 liraya çıktı Ramazan'la birlikte. Zehir zıkkım olsun ne kadar fırsatçı varsa.
    Cevapla
  • ruhi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet şişman amcaların değil halkın yanında olmalı. Yaşanılan buhranı kimse Kovid ile mukayese etmemeli. Bize bu Kovid döneminde bunu yapan daha zor zamanlarımızda ne yapmaz ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle