Rekabet Kurulu'ndan Google'a dev ceza

Rekabet Kurulu, Google'a 296 milyon 84 bin 899 TL idari para cezası verdi.

Rekabet Kurulu'ndan Google'a dev ceza
Rekabet Kurulu'ndan Google'a dev ceza
GİRİŞ 14.04.2021 20:06 GÜNCELLEME 14.04.2021 20:06
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’e hâkim durumunu kötüye kullanarak kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerini rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkardığı iddiasına yönelik soruşturma kapsamında müteselsilen 296 milyon 84 bin 899 TL idari para cezası verildi..

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan ekonomik bütünlüğün (Google) genel arama hizmetleri pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerini rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkardığı iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

08.04.2021 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda Google’ın 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen ekonomik bütünlüğe idari para cezası verilmesine karar verildi.

Buna göre; Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’e müteselsilen 296.084.899,49 TL idari para cezasına çarptırıldı.

GOOGLE TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Karar sonrası Google Türkiye'den açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Seyahat veya yerel hizmetler özelinde aramalar söz konusu olduğunda, kullanıcıların başka bir web sayfasına verilen sadece bir linkten ziyade kendilerine yardımcı olacak bilgileri almak istediği, yapılan testlerde de tutarlı şekilde ortaya konuyor. Biz de, bu nedenle bilgi gösteriminin rezervasyon seçenekleri, haritalar, fiyatlar veya fotoğrafları içeren yeni yollarını geliştirdik. Bu gibi ilgili sonuçların sunulması, daha fazla seçenek ve rekabet yaratırken, bir yandan da web’deki sitelere ve işletmelere her gün milyarlarca ücretsiz ziyaretin gerçekleşmesini mümkün kılıyor. Kararı inceleyip her zamanki yapıcı yaklaşımımızı sürdürerek Rekabet Kurumu ile çalışmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 46
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş şu rekabet kurulu youtube ye de el atsın, parayı basan trend listesinde yerini alıyor
    Cevapla
  • keremcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir de şu meşhur 3 lü zincir marketlere bir el atılsa iyi olur.Aynı anda arttırıp kartel oluşturmuşlar.suya bile aynı anda %50 zam yaptılar.poşetten sadece bu 3 lünün karı eski rakam 1 katrilyon.ne uğruna poşet yüzünden ankara İstanbul gitti.bu üçlü fşyatları da fahiş şekilde arttırdı. Milletin de ayağı alıştı hala ucuz sanıyorlar.
    Cevapla
  • Xxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Birseyi cok merak ediyorum google bu cezaları öduyormu yada bu cezayı ödeyecekmi onuda haber etseniz.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte işin orasını hepimiz merak ediyoruz.
    Cevapla
  • ballcı 2 yıl önce Şikayet Et
    parayı vermezler ki istersen trilyon dolar ceza kes
    Cevapla
  • Rizeli 2 yıl önce Şikayet Et
    A101, BİM, ŞOK'a neden KARTEL cezası kesilmiyor!! Her şey kuruşu kuruşuna aynı anda ve beraber zamlanıyor. Uyumlu eylemlerin daniskası var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle