Bakan Kurum açıkladı! Genç mimar ve mühendisler işe alındı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık projelerinde yüzde 20 oranında yeni mezun çalıştırma şartını yerine getirmeye başladıklarını söyledi.

Bakan Kurum açıkladı! Genç mimar ve mühendisler işe alındı
Bakan Kurum açıkladı! Genç mimar ve mühendisler işe alındı
GİRİŞ 14.04.2021 14:58 GÜNCELLEME 14.04.2021 16:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, genç mezunlara verilen sözü tuttuklarını açıkladı. Bakan Kurum, bakanlık bünyesindeki projelerde yüzde 20 oranında yeni mezunun çalışması için adım atmıştı.

Bu kapsamda Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir’deki kamu binası inşaatlarında yeni mezun elektrik, makine ve inşaat mühendislerinin çalışmasına karar verildi. 

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı genç istihdam seferberliğinde, Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımızın projelerinde görev alacaklardan %20'sinin yeni mezun olması şartını getirmiştik. Bakanlığımız bünyesindeki %20 şartı koyduğumuz ilk ihalelerimizi gerçekleştiriyoruz.

İlk etapta Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir’deki kamu binası inşaatlarımızda yeni mezun elektrik, makine, inşaat mühendislerimiz çalışacak; projelerimizi genç mimarlarımız çizecek.

6 ilimizdeki 8 projede görev alacak gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte 81 ilimizde, yüzlerce projemizde genç meslektaşlarımla daha güzel işler üreteceğiz.

Gençler size güveniyoruz. İnşallah güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz.

YORUMLAR 2
  • Ucuz Mühendisle 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir de bunları kontrol yaparlarsa müteahhitler yandı. Bilgi yok, beceri yok, tecrübe yok, bol bol korku var, sadece diploma var. En önemlisi bedava maaş var maaş.
    Cevapla
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Tecrübesiz diye diye işsiz kalıyoruz zaten.Tecrübe kazanmakmiçin çalışmamız gerekiyor.Bakanlık bize bu fırsatı tanıyor.Tecrübe kazandıktan sonra özel sektöre de kayabiliriz.Üniversite okumayanlar dahi asgari ücretin üstünde maaş alırken biz tecrübesiz mezunuz diye asgari ücreti bile çok görüyor firmalar.
    Cevapla