Üreticilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Depolarda kalan ürünlerini için kara kara düşünen üreticiler soğan ve patateslerin satın alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak olmasını sevinçle karşıladı.

Üreticilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Üreticilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
GİRİŞ 12.04.2021 14:34 GÜNCELLEME 12.04.2021 15:55
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) arz fazlası kuru soğan ve yemeklik patateslerin alınması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden 35 yıllık soğan üreticisi Vehbi Soğanlı, “Soğanlarımız yaklaşık 8 aydır depolarımızda bekliyordu. Malum pandemi dolayısıyla azar, lokantalar ve restoranlar kapalı olduğunda ürünlerimiz depolarımızda kalmıştı” dedi.

Depolarda çürümekte olan soğanları gördükçe kara kara düşünürken geçen Cuma günü telefonlarına gelen mesajla mutluluk yaşadıklarına değinen Soğanlı, “Depomuzdaki mallarımızı dökecektik. TMO’dan mesaj geldi ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ürünümüzün alınacağı yazıyordu” diye konuştu.

ÜÇOK: CUMHURBAŞKANIMIZ SOĞAN ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Suluova ilçesinin Türkiye’de en önemli soğan üretim merkezi olduğunu vurgulayan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ise "Suluova ilçemiz önemli bir tarım ve üretim şehri. Bununla birlikte yine Türkiye’nin sayılı ovalarından birisi. Suluova ilçemizde korona virüs ve kuraklık sebebiyle ekim sahaları çok azaldı. Yılda 100 bin ton soğan üremi yapan ilçemizde bu rakamlar 50 bin tona kadar düştü ve soğan üreticisi kardeşlerimiz büyük bir mağduriyet yaşadı. Cumhurbaşkanımızın bu kararı çiftçilerimizin, soğan üreticilerinin ce çalışanlarının yüzünü güldürdü. Cumhurbaşkanımıza, Amasyalı ve Suluovalı ücretiler adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 34
  • İSMAİL 3 yıl önce Şikayet Et
    Zamane patates soğan stokcularin elinde üreticide o kadar depo ne gezer bırakın alerinde patlasın bu sene de zarar etsinler. her sene mileti soyup soğana çeviriyorlardı.
    Cevapla
  • ali veli 3 yıl önce Şikayet Et
    almayın çürüsün ellerinde. devlet insaflı davranıyor diye insan olacak değiller ya. yarın aynı şeyi tekrar yaparlar.
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir uygulama da; piyasadaki ürünler çekildiği için hemen zamları bindirmişler. 1 tl lik soğan olmuş 3,4 tl. Bunlar kime nasıl dağıtılacak, alamayan vatandaşlar pazardan, manavdan yüksek fiyata almak zorunda kalacak.
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki varmış
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kime verilecek bunlar ? Ülkede fakir yokki.
    Cevapla
  • gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    sana göre olmayabilir ama gerçekler farklı vatandaş kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle