Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!

DSP'li Masum Türker katıldığı bir programda, döviz rezervleriyle ilgili yapılan algı operasyonlarına yönelik çok çarpıcı ifadeler kullandı.

GİRİŞ 12.04.2021 00:51 GÜNCELLEME 12.04.2021 12:28
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in döneminde ekonomi bakanlığı yapan, 2009-2015 yılları arasında Demokratik Sol Parti genel başkanlığı görevini yürüten Masum Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırı olduğunu ve bunun hala devam ettiğini belirtti.

YURT DIŞINDAKİ REZERVLERİN TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ

Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Sonrasında durum biraz değişti. Neden? Bizim yurtdışındaki rezervlerimiz Türkiye’ye getirildi. Bunun fakına varan ABD ve özellikle yabancı şirketler Türkiye'ye baskı yapmaya başladılar. İşte o baskı yapmaya başladıkları tarih de artık ekonomi yönetiminin değiştiği tarihti. Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Ama kesin bakan atamaları yapıldıktan sonra döviz kurları biraz durdu çünkü bir strateji değişikliği yapmaları gerekiyordu.

BU MİLLİ OLARAK ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM

Devlete ait olan paraları Swap aracılığı ile Londra'ya taşıdılar. Londra'dan fiilen uçaklarla taşındı. Ben bunu takip etmişimdir ama bu milli övünülecek bir şey olduğu için bu operasyon tamamlandığı güne kadar ağzımı açmadım. Ondan sonra bazı toplantılarda söyledim Türkiye'nin bu parası geldi başarılıdır. Bu paraların geldiğini sonradan fark eden dış güçler Türkiye'de kendilerini mutemet adamı gördüklerini fırçalamıştır.

"BENCE ALBAYRAK BAŞARILIYDI"

Albayrak'ı herkes saldırıyor belki damat olduğu için saldırıyorlardı ama bence Albayrak başarılıydı, başarısız değildi. Orada ekonomiyi yönlendirmeye alışmış kişiler liderin çevresine gidip şikayet ederlerdi damat olduğu için şikayet edemiyorlardı rahatsızlık buydu ama yönetim iyiydi. Kadrolarında bir zayıflık vardı.

Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırının arkasında başka nelerin olabileceğini de değerlendirdi: O saldırının temelinde bizim Suriye'de diğer ülkelerdeki varlığımız ve bu döviz rezervlerinin özellikle altınların Türkiye’ye getirilmiş olması dolayısıyla bize tehdit olarak kullanılamadığı için Cumhurbaşkanı ya da diğer yöneticilerin sert çıkışlarına bir eylem yapamıyorlar eskisi gibi.

CHP'YE 128 MİLYAR DOLAR TEPKİSİ

Türkiye'nin 128 milyar dolar döviz rezervi yoktu. Türkiye'nin döviz rezervi kendi sahip olduğu rezervdir. 128 milyar dolar dediğimizde yurtdışından gelmiş borç para eklendiği zaman sanki o para bizim gibi rezerv olarak belirleniyor. Halbuki döviz rezervleri artık modern anlamda ikiye ayrılarak tanımlanması gerek birincisi öz kaynaklardan oluşan rezerv ikincisi ise yabancı kaynaklardan oluşan rezerv.

KAYBOLAN REZERV YOK!

Türkiye'nin kaybolan rezervi yok. Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor. Bu yüzden de bir bakan biraz dış çevreler tarafından da hedef alındı.

YORUMLAR 40
  • Ali Osman kekecoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş zaman PTT.decalisirken CHP büyük şehir seçiminde bir defa oy verdim halen aklıma geldiğinde üzülürüm pişmanım Allah bidaha nasip etmez insallah
    Cevapla
  • insan 2 yıl önce Şikayet Et
    chpye hiç oy vermedim. huzurluyum
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP yi çirkefler sarmış siyaseti de çirkefleştirdiler. utanmaz adamlar
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerde kadro atamalarında sıkıntı çeken insanlar oluyor 2002 de bir rektr geldi 28 şubatçı kadro vermedi kriter şu bu dedi ama kendi adamlarını mağdur etmedi biz o zaman akpartiye oy verdik çünkü üniversiteye hükmedemiyordu tabi o zaman binbir tülü haksızlık yapılıyordu görevi 2008 de bitince bu sahte bilim adamı yaşamını yitirdi o kadar haksızlık yaptı ki Allah yaşamasına izin vermedi heralde e şimdi sene 2016 oldu yine öyle bir dekan atandı ki fakültede en son dekan olabilcek bir kişiher kes şok neyse şimdi ayrıldı ikinciye daha gelemedi artık tepki çoktu ama nasıl yani ahlaki ve kişilik sorunları da vardı o da kadroyu çok zor verdi ama ben yine akpartiye oy verdim ailece
    Cevapla
  • Adanalı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Duydunmu gonğun sesini yalacı chp.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle