Tazesi 250 liradan kurusu 1000 liradan satılıyor!

Mersin’in Gülnar ilçesinde yetişen kuzugöbeği mantarının tazesinin kilosu 250, kurusu bin liradan alıcı buluyor.

Tazesi 250 liradan kurusu 1000 liradan satılıyor!
Tazesi 250 liradan kurusu 1000 liradan satılıyor!
GİRİŞ 10.04.2021 14:22 GÜNCELLEME 10.04.2021 14:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mersin’in Gülnar ilçesinde ormanda doğal yollarla yetişen kuzugöbeği mantarı bölge halkının geçim kaynağı oldu. Kuzugöbeği mantarının tazesi kilosu 250, kurusu ise bin liradan alıcı buluyor.

Kuzugöbeği mantarı Gülnar ilçesinde vatandaşların geçim kaynağı oldu. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çıkan kuzugöbeği mantarının tazesi 250 liradan, kurusu ise bin liraya kadar alıcı buluyor. Vücut direncini arttırdığı kan basıncını düzenleyen etkileri olduğu belirtilen kuzugöbeği mantarı, mangalda, yumurtalı, kavurma, sote olarak tüketiliyor. Kurusu ise önce haşlanıp ardından tüketilebiliyor.

'HEM LEZZETLİ HEM DEĞERLİ'

Ormanda kuzugöbeği mantarı toplayan Durali Işık, "Kuzugöbeği mantarı bahar aylarının gelişi ile ormanda çıkmaya başlar. Bizim için bir gelir kapısı oldu. Ormanda hem temiz hava alıyoruz hem de mantar topluyoruz. Hem çok lezzetli, hem de değerli bir mantar" dedi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemesi 10 numara
    Cevapla
  • Yuksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Kansızlık ve anemi gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Prostat kanserine karşı korur. Kan şekerini dengeler. Karaciğer ve kalp hastalıklarına karşı korur. Karaciğer enzimlerinin yenilenmesini sağlar. Katarakt, glokom gibi sağlık sorunlarına iyi gelir. Göz hastalıkları tedavisinde kullanılır. B2 vitamini eksikliği tedavisinde kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Diyabete iyi gelir. Güçlü protein kaynağıdır. Vücut direncini arttırır. Konsantrasyonu arttırır.
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 2 yıl önce Şikayet Et
    Burdurda çok tapladım diğer mantardan çok farklı faydası çok
    Cevapla
  • Son mohikan 2 yıl önce Şikayet Et
    Anadan doğma körün gözünü açar bu mantar aynı zamanda mide rahatsızlıklarına iyi gelir kör olanlar ve gözlük kullananlar bu mantarın suyunu gözüne damlatsin yeter
    Cevapla
  • Elazigli 2323 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama millete pahali pahali rabbimizin nimetini satmak.o kadar pahali olmasini gerektirecek kadar az nadir bulunan bir gida deil bunlar. Duyanda sanir safir zümrüt altin yakut elmas bulmuslar.dag tas mantar iste kardesim.hem bir defa sekli bile iştah kacirici nesi degerli bunun.gidin tuncelide meşe mantari ve adini bilmedigim baska bi mantar daha var yiyinde lezzetlu mantar gorun.
    Cevapla
  • Yuksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilmedigin şey hakkında niye yorum yaziyorsun. Insanlar onu toplamak için dağ taş dolaşıyorlar. Onun değerini bilen bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle