Amazon'dan yeni Türkiye hamlesi! İmzalar atıldı

Dünya e-ticaret devlerinden Amazon, Türkiye’deki operasyonunu genişletiyor. Şirket, Gebze’de operasyon merkezi kurulması için Ceva Logistics ile anlaştı.

Amazon'dan yeni Türkiye hamlesi! İmzalar atıldı
Amazon'dan yeni Türkiye hamlesi! İmzalar atıldı
GİRİŞ 10.04.2021 10:53 GÜNCELLEME 10.04.2021 11:39
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

3 yıl önce Türkiye pazarına giren Amazon, pandemi ile birlikte artan e-ticaret hacmiyle Türkiye’deki operasyonlarını genişletiyor. Geçen yıl kullanıcılarına bedava ve hızlı teslimat hizmeti veren ‘Prime’ servisini Türkiye’ye taşıyan Amazon, yeni depo kurduruyor. Şirket, Gebze’de operasyon merkezi kurulması için Ceva Lojistik ile anlaştı. Amazon’un Gebze’de kuracağı tesiste Ceva Lojistik, ürünlerin depolanması, stok yönetimi ve dağıtımından sorumlu olacak. Yatırım ile Gebze’de binden fazla yeni istihdam yaratılacağı ifade ediliyor.

Amazon Türkiye'de gıda ve içecek kategorisi açıldı

Dünyanın en büyük internet şirketi değişmedi

Clubhouse taklidine dikkat! Kullanıcı verilerini çalıyorlar


Amazon, Türkiye’ye geldikten 1 yıl sonra satıcılar için kargo hizmetini de getirdi. Amazon’un bu anlamda 2 deposu bulunuyor. Söz konusu hizmetle satıcı adına ürünü muhafaza edip, paketleyip ve kargo işlemleriyle ilgileniyor. Türk girişimcilerle entegre bir şekilde çalışan servis, Amazon Türkiye bünyesindeki satıcıları önemli bir zahmetten kurtarıyor. Hızlı teslimat için İstanbul’un Avrupa yakasına da yatırım yapacağı konuşuluyor.

Yeni depo için anlaştığı Ceva Logistics, üçüncü parti lojistik hizmetleri alanında büyük ya da orta ölçekli ulusal ve çokuluslu şirketler için nakliye ve tedarik zinciri çözümleri sağlıyor. Şirketin, 160’ı aşkın ülkede binden fazla tesisinde 78 bin çalışanı bulunuyor. Ceva Logistics’in hem Kontrat Lojistiği hem de Navlun Yönetimi alanlarında geniş bir hizmet yelpazesi var.

Ayrıca Amazon Türkiye, bu hafta gıda ve içecek kategorisi açarak, market alanına da giriş yapmıştı. Kategoride konserve gıdadan alkolsüz içeceklere, atıştırmalıklardan makarna ve baklagillere kadar binlerce çeşit ürün yer alıyor.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 27
  • Bilo 2 yıl önce Şikayet Et
    Jeff Bezos bizdeki hileyi, hırsızlığı, yolsuzluğu ticaret kültürü olarak benimseyenlere, vatandaşın hakkını yiyenlere böyle bir hamle yapıp ülkenin kaymağını yer..bu adam dünyanın en zengin 2 adamdan biri, talaşı kırmızı biber, bezelyeyi antep fıstığı, tatlılara glukoz basmakla zengin olmamıştır..
    Cevapla
  • Herşeyin Uzmanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu çevreciler ne diyecek bu yatırıma.Gezi olaylarında bahane ağaç kesilmesiydi.Amazon ormanlarının Gebzede şube açması çevre için çok güzel bir yatırım.Orman ve yeşilin az olduğu şehirlerimizede yatırım yapılmasını istiyorum.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    küçük esnaf güzellemesi yapanlar, sen bir şey alacağın zaman en hesaplasını almak için soruruşturur ve alırsın, bu küçük esnaf diye fazla paramı verirsin, hikaye anlatmayın, bu dünyada kuraldır küçük esnafda fiyatlar hep pahalı olur, ayrıca artık dünyada küçük esnaf bitiyor, yerini büyük işletmeler ve internet alışverişi alıyor, bu değişim kaçınılmaz, Türkiye'de elbette bundan nasibini alacak.
    Cevapla
  • Gölge 2 yıl önce Şikayet Et
    İzin verilmesin, Türkiyeye sattığı ürünlerin hiçbiri ucuz değil
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Amazon'un gelmesi sahtekar ve kazık'çıların işine gelmez, Ayrıca vergi vermez lafı hikaye, yatırım yapar vergiden düşer, kalanını öder, binlerce insana iş kapısı açılır, her istediğini bul, hemde ucuza al, bunun nesi kötü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle