Aksaray için 8 proje hazırlandı! Erdoğan'a dikkat çeken yatırım çağrısı

ASKON Aksaray Şube Başkanı Hasan Dağ, yaptığı yazılı açıklamayla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yatırım çağrısı yaptı.

Aksaray için 8 proje hazırlandı! Erdoğan'a dikkat çeken yatırım çağrısı
Aksaray için 8 proje hazırlandı! Erdoğan'a dikkat çeken yatırım çağrısı
GİRİŞ 09.04.2021 15:29 GÜNCELLEME 09.04.2021 15:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Aksaray Şube Başkanı Hasan Dağ, STK'lar adına yaptığı açıklamada Aksaray ekonomisine katkı sağlayacak projeleri açıklayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek istedi.

İşte Hasan Dağ'ın yaptığı o açıklama;

"Kadim şehrimiz Aksaray’da; Neolitik Çağ’da, 11 bin yıl önce  Orta Anadolu’da ilk yerleşim yeri olarak Aşıklı Höyük’te başlayan hayat, yüzyıllırca devam etmiş ve tarihin her devresinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Selçukluların 2. başkenti olan, Selçuklu hükümdarları II. ve IV. Kılıçarslanlar Aksaray’ı bir ilim, irfan ve medeniyet merkezi haline getirmişlerdir. Şehr-i Süleha olarak medreseleri, ilim adamları, alimleri, camileri, kervan sarayları, gönül erenleri, ruh mimarımız; Taptuk Emre’yle, Yunus Emre’yle, Somuncu Baba’yla, manevi iklimin, huzur ve sukunun şehri olan; tarihi, kültürel ve turistlik değerleriyle, tuz gölüyle, verimli ovalarıyla, Türkiye’nin en önemli organize sanayi bölgesiyle, ülkemize değer katan dünyanın incisi, Kapodokya’nın girişi değil öz be öz kendisi olan kadim şehrimiz, Aksaray’ımız tarih boyunca Anadolu’da en önemli ticaret, medeniyet ve kültür şehri olmuştur.

Tarihi İpekyolu’nun merkezi ve kalbi hükmündedir. Yüzyıllarca insanlığa hizmet sunan bu şehrimiz tekrar il hüvviyetini kazanmasıyla birlikte stratejik bir öneme sahip olmuştur. Son dönemde ilimiz büyük bir başarıya imza atmış, bir çok sektörün üretim merkezi ve kalbi hükmüne geçmiştir. Hükümetimizin son dönemde ilimize yaptığı yatırımlarla tarım ve sanayinin kalbi olmuştur.

Malumunuz Dünya ile birlikte ülkemiz de zorlu bir süreçten geçmektedir. Covid-19 salgını bir yıldır dünyayı etkisi altına almış ve hayatı ziyadesiyle zorlaştırmaktadır.

Bu dönemde İlimizde Kısa Çalışma Ödeneği, işsizlik ödeneği, esnaflarımıza kira desteği gibi hükümetimizin işverenlerimize destekleri olmuştur. Bu destekler Kobilerimize ve küçük esnafımıza adeta can suyu niteliği taşımaktadır.

Yine Pandemi döneminde KGF kredileri, vergi borçlarının faizlerinde af çıkartılması, sgk prim ödemeleri Hükümetimiz tarafından kobilerimize ve esnaflarımıza faydalanabilmeleri için hizmetlerine sunulmuştur.

Pandemi döneminde eli nasırlı çiftçilerimizde unutulmayarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gübre desteği iki katına çıkartılmış, çiğ süt destekleri artırılmıştır. Mümkün olduğunca hükümetimiz kobilerimizin, küçük esnafımızın, çiftçilerimizin ve milletimizin yanında olmuştur. Bu vesile ile Sn. Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ve bir an önce bu Covid-19 belasından dünyanın ve ülkemizin kurtulmasını diliyoruz.

Aksaray’ımızın daha ileriye taşınması ve gelişmesi için;

Aksaray’ımızda üretilen ürünleri Mersin Limanı’na ve dünya pazarlarına daha kolay ve ucuz ulaştırılması için Aksaray- Ulukışla Demiryolu bağlantı hattının yapılması ilimize katma değer sağlayacaktır.

İlimizin ve dünyanın incisi olan Ihlara Vadisi, Güzelyurt, Selime, Sultanhanı ve turizm alanında tanıtım ve ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Aksaray’ımızı Akdeniz’e, Karadeniz’e ve Ankara’ya bağlayan hızılı tren hattının yapılması bölge turizmini şahlandıracaktır.

İç Anadolu’nun en çok gurbetçiye sahip olan ili olarak; aynı zamanda İstanbul, Kocaeli ve çevresindeki yatırımcıların ilimize yatırımları neticesinde Aksaray’a ulaşım noktasında hızlı ve güvenli bir yol olan havayolu taşımacılığını, elzem kılmaktadır. Havalimanının yapılması ilimize artı değer sağlayacaktır.

Aksaray Büyük Ova’da bulunan Eşmekaya, Eskil, Sultanhanı ve Yenikent gibi topraklarının sulanması için Kızılırmak suyunu Aksaray’a taşıyacak projenın yapılmasını, bu münbit ovanın çölleşmesinin ve tuzlaşmasının önüne geçilmesi çiftçilerimize rahat bir nefes aldıracaktır.

Tarımla uğraşan ve bundan ekmeğini kazanan çiftçilerimizin faydalanabilmesi amacıyla kenevir üretimine uygun olan toprak ve iklim şartlarına sahip olan ilimizin, kenevir üretebilen iller arasına alınması ürün çeşitliliği noktasında çiftçilerimizin elini güçlendirecektir.

İlimizi Aksaray- Niğde otobanına bağlayan Aksaray – Alayhan arası 35 km’lik yolun sıcak ve kaliteli asfaltla kaplanması ilimize ulaşım noktasında katkı sağlayacaktır.

Aksaray’ımızın turizm masrter planın hazırlanarak; yürürlüğe konması, Hasan Dağı teleferik sisteminin kurulması, kış turizmi için kayak tesislerinin kurularak ilimizin iç ve dış turizmin canlandırılmasını sağlayacaktır.

Ayrıca eğitim amaçlı olarak Hasan Dağı veya Ekecik dağlarının herhangi birinde eğitim amaçlı büyük askeri bir birlik kurulması ilimizin ekonomini canlandıracaktır.

Dağları delip tüneller açan, denizleri doldurup havalimanı yapan, Türkiye’mizin 81 ilini üniversitelerle donatan, ülkemizi muntazam bölünmüş yollarla adeta örümcek ağları gibi ören, sağlık sistemimize yapılan yatırımlarla ve şehir hastaneleriyle dünyanın bir numarası haline getiren, savunma sanayinde destanlar yazan, dosta güven düşmana korku salan, yapılmaz denen her şeyi yapan, dünyada masum ve mazlumların umudu, Yeni Türkiye’nin mimarı, asrımızın büyük lideri  Cumhurbaşkanı’mız  Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’den bu yana yapılan tüm seçimlerde şahsına ve partisine her daim sahip çıkan Aksaray’ımıza, kendisinin de sahip çıktığını çok iyi biliyoruz.

 Şu ana kadar ilimize yapılan tüm hizmetlerden dolayı Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsına ve ekibine canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Emeği geçen Milletvekillerimize, Valilerimize Bürokratlarımıza, hayır severlerimize, iş adamlarımıza, STK’larımıza teşekkür ediyoruz.

Yaparsa bu hizmetleri yine Cumhurbaşkanımızın yapacağını biliyoruz.

Bu taleplerimizi Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘dan talep ediyor, siyasilerimizden de takiplerini bekliyoruz."

 

YORUMLAR 5
  • aksraylı 3 yıl önce Şikayet Et
    aksarayda bişey yok artık bi zahmet yapılsın
    Cevapla
  • xxl 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar yaklaşık 2 buçuk milyonluk Konya ya yatırım yapmıyor. gençler işsiz. Aksarayda kime iş verecekler yarım miyon yoksunuz. adaletsizlik dağıtılan iş fırsatlarındada var. Konyanın dirayeti metaneti , hükümeti kandırmasın. yeri gelince adamımızı seçeriz. tokattlar geceriz. zulüm le abad olunmaz başgan.
    Cevapla
  • anadolu ligi 3 yıl önce Şikayet Et
    sizde istanbul gibi bir makaryos seçin bol bol heykel yapsın size
    Cevapla
  • Engin 3 yıl önce Şikayet Et
    Aday ol sen yap o zaman
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    komiksin, rakipleri mi seçeceksiniz Konya, 80 sene yatırım yapılmayan yere 80 senede yapılandan fazlasını yapanları gönderip kurtuluşa ereceğinizi mi sanıyorsunuz. Elin gayrimüslimi 35 senedir ne altyapı ne üstyapı yatırımı yapılmayan yerleri rakip müslümanlar almasın diye farklı ideolojilerden olmalarına rağmen birleşip karşı koyuyor, bizim müslüman cenah islam düşmanlarından medet umuyor.
    Cevapla