Teknolojide dev hamle! Dünyanın en büyük ikinci satışı!

Prosus, Tencent Holding’deki yüzde 2’lik hissesinin satışından 14,6 milyar dolar net gelir elde ettiğini açıkladı.

Teknolojide dev hamle! Dünyanın en büyük ikinci satışı!
Teknolojide dev hamle! Dünyanın en büyük ikinci satışı!
GİRİŞ 09.04.2021 00:38 GÜNCELLEME 09.04.2021 00:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amsterdam merkezli teknoloji şirketi Prosus, Çinli oyun ve sosyal medya devi Tencent Holding’deki yüzde 2’lik hissesinin satışından 14,6 milyar dolar net gelir elde ettiğini açıkladı. Böylelikle Prosus, dünyanın en büyük ikinci blok satışını gerçekleştirmiş oldu.

Prosus Yönetim Kurulu Başkanı Koos Bekker, Perşembe günü tamamlanan satışın ardından  yaptığı açıklamada, "Tencent ve yönetim ekibine olan inancımız sarsılmaz, ancak aynı zamanda ana iş kollarımızda ve gelişmekte olan sektörlerde devam eden büyümeyi finanse etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Çinli oyun ve sosyal medya devi Tencent

ONLİNE YEMEK PLATFORMLARINA YATIRIM

Prosus, ayrıca çevrimiçi yemek dağıtım platformlarına ve dijital ödeme sistemlerine de yatırım yaptığını duyurdu. Şirket, 30 Eylül'de sona eren yarı yıl için, Tencent hisselerinin diğer çevrimiçi faizlerdeki zararlarını dengelemesinden elde edilen gelirle, çekirdek kazançlarında yüzde  29'luk bir artışla 2,2 milyar dolara yükseldiğini bildirmişti.

Bununla birlikte Tencent, Prosus'un 191,89 milyon hissesini 114,1 milyar Hong Kong doları karşılığında sattığını açıkladı. Satışın ardından Prosus’un Tencent’taki hisselerinin oranın yüzde 28,9'a düştüğü belirtildi. Söz konusu hisseler, önceki gün 629,50 Hong Kong doları olan kapanış fiyatının yüzde 5,5 altında, yani 595 Hong Kong dolarına satıldı.

YÜZDE 2,5 DEĞER KAYBETTİ

Öte yandan, bu yıl yüzde 10 artan Tencent hisseleri, satış haberinin  ardından Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda yüzde 2,5 değer kaybetti.

Küresel piyasa verileri altyapı sağlayıcısı Refinitiv’e göre, Güney Afrikalı Naspers'ın,  grubun yüzde 2'sini 9,8 milyar dolara sattığı 2018'den bu yana blok ticaretindeki en büyük ikinci satış gerçekleşti.

YORUMLAR 4
  • real istanblue 2 yıl önce Şikayet Et
    tencent çinde oldukça büyük ve yemeksepeti gibi online yemek işine giriyor ve wechat de bunlarda whatsapp gibi wecaht üzerinden yemek siparişi alacaklar çok kısa sürede büyür ve piyasayı ele geçirirler tencent hisseleride baya bir artar %500 gibi sanırım
    Cevapla
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    millet çalışsın bizde ya devletten ya allahtan bekleyelim. tembelliğin adı kıt'a kanaat olmuş
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğruyu yanlışla birleştirince yanlış çalışacağız ve Rabbime tevekkül edip ondan isteyeceğiz.
    Cevapla
  • Dicle 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz yinede yaradandan isteyelim o ne güzel vekildir.
    Cevapla