Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TL ve ‘kur’ mesajı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkelerimizi kur kaynaklı risklerden korumak için yerel parayla ticarete ağırlık vermemiz şarttır” dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TL ve ‘kur’ mesajı
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TL ve ‘kur’ mesajı
GİRİŞ 08.04.2021 12:56 GÜNCELLEME 08.04.2021 12:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan konuşmasında, “Ülkelerimizi kur kaynaklı risklerden korumak için yerel parayla ticarete ağırlık vermemiz şarttır. D-8'i günümüzün ihtiyaçlarına göre yenilemeli, proje ve sonuç odaklı bir yapıya dönüştürmeli, karar alma süreçlerini hızlandıracak adımlar atmalıyız” ifadelerini kullandı.

DÖVİZ KURU VE TÜRK LİRASI İLE TİCARET MESAJI

Erdoğan şunları söyledi:

"Ülkelerimizin en prestijli üniversitelerinin dahil olduğu 'D-8 Araştırma ve İnovasyon Öncüleri Ağı' girişimini memnuniyetle karşılıyoruz. Yenilenebilir enerji, yapay zeka, robotik, nesnelerin interneti, büyük veri, blok zincir ve nanoteknoloji gibi yenilikçi alanlarda üniversitelerimiz ve araştırma kurumlarımız arasında bilgi paylaşımını mümkün kılan bu ağ, ülkelerimizin hak ettiği yere ulaşması bakımından kritik önemdedir. Ülkelerimizi kur kaynaklı risklerden korumak için yerel parayla ticarete ağırlık vermemiz şarttır. D-8'i günümüzün ihtiyaçlarına göre yenilemeli, proje ve sonuç odaklı bir yapıya dönüştürmeli, karar alma süreçlerini hızlandıracak adımlar atmalıyız. İslami finans kurumlarının likidite ihtiyaçlarını ve Müslüman coğrafyanın artan altyapı finansman ihtiyaçlarını aynı anda karşılayacak ve online platforma dayalı bir İslami Megabank fikrinin de yapılabilir olduğuna inanıyoruz. 2017 yılındaki İstanbul Zirvemizde, yerel paralarımızla ticaret yapma çağrısında bulunduğum hatırlanacaktır. Geçtiğimiz dört yılda yaşananlar, bu çağrının isabetini ispatladı."

YORUMLAR 19
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün devletin yap işlet ve farklı garanti ödemelerini ne zaman tl ile yaparsa bizde ozaman yaprız önce devlet yapsın örnek olsun
    Cevapla
  • Başgan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylediğini sen kendin uygulamıyorsun ki; devletin bütün kurumları dövizle iş yapıyor yol hastane hava limanı ihale vs vs, toplantı vs yasakken kapalı alanlarda lebaleb kongere yapmanız gibi sen söyle ama kendin yapma başkasının yapmasını isteme ilginç
    Cevapla
  • türkoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    tl nin değerini koruma konsunda hata yaptığını kabullenmek erdemdir. bi görsek.
    Cevapla
  • bir bilen 3 yıl önce Şikayet Et
    tl altına endekslenirse kimse dolarla ticaret yapmaz,döviz satın almaz,ama devlet enflasyonla milletin gelirine göz dikerse bu gün olanlar devam eder.
    Cevapla
  • emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    türk birliği kurulup ortak para birimine geçilmelidir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle