Yeni dönem başladı! Birikime devlet koruması

Tasarruf finansman şirketlerinde katılımcı ve sistem için yeni dönem başladı. Cayma hakkını kullanan vatandaşın birikiminin iadesi konusunda denetim getirildi.

GİRİŞ 08.04.2021 10:46 GÜNCELLEME 08.04.2021 12:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şirketler fon havuzundaki parayı amacı dışında kullanamayacak. Sözleşmenin imzalanmasını takip eden 14 günlük sürede cayan vatandaşın parası iade edilecek.

Şirketlerin şube açması, izne tabi tutulacak ve her bir şube için 1 milyon TL ödenmiş sermayeye sahip olunması gerekecek. İşte ayrıntılar...

BDDK'DAN İZİN ZORUNLU OLACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yönetmeliği dün yürürlüğe girdi.

Şirketlerin, birleşme, bölünme ve devir işlemlerinin tamamı için BDDK'dan izin alınması zorunlu olacak. Türkiye'de finansman şirketi kurmak isteyenler ana sözleşme taslağında konut finansmanı faaliyetini zorunlu olarak belirtecek.

HER ŞUBE İÇİN 1 MİLYON LİRA

Her şube için 1 milyon lira ödenmiş sermayeye sahip olunması gerekecek. Şirketler şube dışında teşkilatlanmaya gidemeyecek, acentelik veremeyecek.

Çalışana yeni destek! Aylık 1.500 TL ödenecek

120 AYI GEÇMEYECEK

Tasarruf finansman sözleşmelerinde finansman döneminin azami vadesi konut ve çatılı işyeri sözleşmeleri için 120 ayı, taşıt sözleşmeleri için 60 ayı geçemeyecek.

Mevcut şirketler için başvuru süresi dün itibarıyla doldu. Kanuna intibak edemeyecek şirketlerin tasfiye olması için bugün itibarıyla BDDK'ya başvurmaları gerekiyor. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu şirketlerden bazıları müşterilerine expertiz , ipotek ücreti, vb... ücretler adı altında ücretler talep etmekteler... uygulamada birlik te olmadığından bu ücretler firmalara göre değişmektedir. Kimisi fahis fiyat talep etmekte... Hak edişi bazısı hemen verirken bazı firmalarda 30 gün 40 gün sonra vermektedir. Organizasyon ücretlerinde farklılıklar bulunmaktadır. Tam manası ile müşteriyi koruyacak ek düzenlemeler gerekmektedir...
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş iş devletin faizden milleti kurmak için internet sitesinden evini satmak isteyenle almak isteyene vadeli satacak kendi ev yapacak taksitle bunları da bu site üzerinden satacak almak isteyenin şartları uygunsa ordan satın alacaklar peşin taksitli ön ödemeli satışlarla burdan hem milleti hemde devleti kára geçirecek....
    Cevapla
  • gul 2 yıl önce Şikayet Et
    adalet varmıydı
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    sende mi?
    Cevapla