Son dakika haberi: Kanal İstanbul'un temeli atılıyor! Başkan Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul konusunda hazırlıkların tamamlandığını belirterek, projenin temelinin yaz aylarında atılacağını duyurdu.

GİRİŞ 07.04.2021 14:48 GÜNCELLEME 08.04.2021 00:17
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'un temelinin yaz aylarında atılacağı müjdesini veren Erdoğan, "İnşa edeceğimiz 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip Kanalistanbul, bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır" dedi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ÇED RAPORU TAMAMLANDI

Ülkemizin en büyük ve en stratejik altyapı projesi olan Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Projenin ÇED raporu, 56 kurum ve kuruluşun, 200’den fazla bilim insanının, medyanın ve vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlandı.

Skandal bildiri sonrası iki bakan Kanal İstanbul için son noktayı koydu

500 BİN NÜFUSLU ŞEHİR DEPREME HAZIRLIĞI HIZLANDIRACAK

Kanalın iki yakasında kurulacak toplam 500 bin nüfuslu şehir, aynı zamanda İstanbul’un depreme hazırlık sürecini de hızlandıracaktır. Bu proje, aynı zamanda İstanbul’a kazandırdığımız yeni havalimanı, köprü, otoyol, metro hatları gibi ulaşım ağlarıyla da bütünlük arz edecektir.

BOĞAZLARDAKİ GEMİ TRAFİĞİ ARTACAK

Dünya ticaretinin yüzde 90’ının denizyolu ile gerçekleştirilesi, boğazlarımızın da en önemli deniz ticaret yollarından biri niteliğini taşıması, Kanal İstanbul Projesinin önemini artırıyor. Karadeniz’de hem biz hem de kıyısı olan diğer ülkeler sürekli yeni ve büyük limanlar yapıyor. Bu durum, boğazlardaki gemi trafiğinin gelecekte azalmak bir yana, daha da artacağına işaret ediyor.

İSTANBUL BOĞAZI'NDAN 40 BİN GEMİ GEÇİYOR

İstanbul Boğazı’ndan 1930’lu yıllarda 3 bin gemi geçerken, bugün bu rakam 40 binin üzerindedir. Buna karşılık Panama kanalından yılda 13 bin, Süveyş kanalından 17 bin civarında gemi geçişi yaşanmaktadır. Tabii diğer kanallardan elde edilen gelirleri telaffuz bile etmiyorum. Hâlbuki İstanbul Boğazının emniyetli gemi geçiş kapasitesi 25 bindir. Yani, şartları zorlayarak boğazlardaki gemi trafiğini yürütüyoruz.

Dünya bunu konuşuyor: Türkiye 710 milyar dolarda söz sahibi olacak

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahı belli oldu

KANAL İSTANBUL'UN TEMELİ YAZ AYLARINDA ATILIYOR

İnşa edeceğimiz 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip Kanal İistanbul, bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. İnşallah bu önemli projenin, etaplar halinde yapılacak ihalesine çok yakında çıkıyor, yaz aylarında da temelini atıyoruz. Epeyce bir gecikmeyle de olsa inşasına başlayacağımız Kanal İ İstanbul’un, şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin bugünkü aşamasına gelmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

YORUMLAR 149
  • Serin 2 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle yapılmalı. TC nin geleceği için şart
    Cevapla
  • Geçmiş olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yağ 120 TL olacak anlaşılan
    Cevapla
  • Kırk4 2 yıl önce Şikayet Et
    Yağın kanal İstanbulla bir alakası yok, hesabını komisyoncudan, marketlerden sor.
    Cevapla
  • dadaşş 2 yıl önce Şikayet Et
    iki yıl önce seçim zamanı patates soğan 7 tl olmuştu şimdi 1 tl oda düzelir rahat ol.
    Cevapla
  • Babasının Oğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Derinliğin 21 metre olması az değil mi? 25 metre olmalıydı. Çünkü Süveyş kanalı 24 metre iken geçtiğimiz günlerdeki sıkıntıyı yaşadı
    Cevapla
  • Yap Boz 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve İstanbul Halkına sorulmadan Asla Kabul etmiyoruz ...
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    izin verdik kardeşim...
    Cevapla
  • konyaspor 2 yıl önce Şikayet Et
    oldu adres ver sana ozel sorulsun
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Cift yönlü tünel açma makinesini .koyun .hem tunel nakinesi önden ilerlesin hem harfiyat atılsın cabuk yol alınır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle